Wouter Vroegindeweij prolongeert schaaktitel SV Moerkapelle

In de laatste ronde van de finalepoule waren er nog twee kanshebbers en het was ook nog eens zo dat deze spelers tegen elkaar moesten spelen. Maarten Vroegindeweij had wit tegen zijn broer Wouter. Het werd een spannende partij waarbij Maarten een pionnen meerderheid had in het centrum en Wouter twee vrijpionnen op de damevleugel kreeg. Uiteindelijk bleken deze pionnen sterker te zijn. Maarten vocht voor wat hij waard was maar toen één van de pionnen ging promoveren moest hij toch opgeven. Wouter werd de terechte kampioen! In de andere partij tussen Marcel de Haan en André Nieuwlaat werd gestreden om de derde plaats. In een strategische partij met allerlei ontwikkelen kreeg Marcel de kans om eeuwig schaak te geven zodat deze partij in een remise eindigde en André derde werd en Marcel vierde. Debutant Martijn Vroegindeweij speelde sterk in de finalepoule en haalde 1,5 punt uit 4 partijen. Ron Droog moest zich ‘helaas’ uit de finalepoule terugtrekken omdat hij vader was geworden en ja, er zijn belangrijker gebeurtenissen in het leven dan schaken!

Naast de finalepoule werden er nog drie partijen in de gewone competitie gespeeld. Hans Geerling eindigde als eerste en wist deze competitie te winnen ondanks het verlies tegen Remco de Zwart in de laatste ronde. Arie Ymker won van Henk Doornheim en Hugo van Elteren won van Rik Wortman.
Daarna werd het schaakseizoen 2018-2019 feestelijk afgesloten omdat de kampioen Wouter alle spelers op een consumptie trakteerde.

Strijd om het schaakkampioenschap van Moerkapelle is ontbrand

De eerste twee partijen zijn inmiddels gespeeld. André Nieuwlaat kon zich met enig geluk voor deze finalepoule plaatsen omdat twee geplaatste spelers zich hadden terugtrokken. Hij moest direct al met de zwarte kleuren aantreden tegen de huidige clubkampioen Wouter Vroegindeweij. Er kwam een door André voorbereide siciliaanse draak op het bord en toen Wouter niet de juiste voortzetting koos, kwam hij direct in de opening een pion achter met ook nog eens een dubbelpion op de c-lijn. Wouter vocht voor wat hij waard was maar na 70 zetten moest hij toch de koning omleggen. In de andere partij nam debutant Ron Droog routinier Maarten Vroegindeweij onder vuur. Dat leverde Ron bijna een vol punt op maar de ervaren Maarten kon toch nog aan het eind van de avond remise maken. De derde partij tussen, eveneens een debutant, Martijn Vroegindeweij en Marcel de Haan wordt op een andere datum gespeeld.

Schaakjeugd Moerkapelle speelt laatste ronde Groene Hart Cup.

Bij de schaakjeugd was een team aanwezig bij de laatste ronde van de Groene Hart Competitie. Het team met Rutger van der Laan, Abel en Micha Bac en Riccardo Scotta speelden hier 2 x gelijk en verloren 1x.
Op de clubavond werd hierdoor slechts 1 officiële partij gespeeld. Arno Drenth won met zwart tegen Roan van Vuurde. Daarnaast werden er per persoon 3 partijen gespeeld. Winnaar van dit vriendschappelijke toernooitje werd Guido van der Laan. Op de tweede plaats eindigde Arno Drenth en gedeeld derde werden Donna Seignette en Jaron de Rooij.
De twee ontbrekende schakers Oisin van Schalkwijk en Sydney Vos bereidden zich voor op hun examen 1e stap.

Rutger van der Laan jeugdkampioen schaakvereniging Moerkapelle

Bijna aan het eind van de jeugdcompetitie is Rutger van der Laan met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer in te halen. Hij speelde 2 partijen; tegen Arno Drenth en tegen Sydney Vos, en wist ze allebei te winnen. Er werd met klok gespeeld en er werd tevens een begin gemaakt met het noteren van de schaakpartij.
Bij de achtervolgersgroep werden 3 partijen tegen Lukas van Heeringen gespeeld. Helaas voor Lukas, verloor hij deze allemaal. Winst was er dus voor David Ribbers, Donna Seignette en Oisin Schalkwijk. Hierdoor komt Oisin op 6 uit 7 en is hiermee winnaar van de achtervolgersgroep. Tweede werd David Ribbers met 5 uit 7 en derde Donna Seignette met 4,5 uit 7.

Deksel op de neus voor viertal Moerkapelle

Gisteren kreeg het viertal de gasten van Charlois Europoort op bezoek. Voordat de wedstrijd begon hadden wij één matchpunt minder dan Charlois Europoort en zouden wij bij een overwinning Charlois Europoort voorbij gaan in de stand en ons melden in de top. Bij een overwinning van Charlois Europoort zouden zij gedeeld eerste komen te staan. Het staat in deze klasse dicht bij elkaar. Nadat de wedstrijdleider ons een lesje gaf over de topografie van Rotterdam en de plaats van Charlois Europoort hierin, konden de degens worden gekruist.

stand van zaken jeugd 29-3

Bij de schaakjeugd loopt de competitie op zijn eind. In de kampioensgroep won Rutger van der Laan 2x en won Abel Bac van Arno Drenth. Hiermee wordt de strijd om de bovenste drie plaatsen nog redelijk spannend. Sydney Vos won van Roan van Vuurde., maar hij verloor van Arno Drenth.
Ook deze avond werd er weer 2x pat gespeeld. Dit gebeurde bij de partijen tussen Jaron de Rooij en Jari van der Maarl. Ook Abel Bac liet een kans op de tweede plaats liggen door pat te spelen tegen Roan van Vuurde.
Bij de achtervolgersgroep waren de volgende uitslagen: Lucas van Heeringen – Micha Bac 1-0, Jari van der Maarl – Guido van der Laan 0-1. Hiermee bezet Guido voorlopig de tweede plaats, achter Oisin Schalkwijk.