Ron Droog is ongeslagen status kwijt

Veel partijen afgelopen vrijdag in de elfde ronde van de Onderlinge Competitie. Veel strijd ook, er viel slechts één remise te noteren, namelijk in de partij tussen Marcel de Haan en Maarten Vroegindeweij. Het evenwicht werd niet verbroken, remise was een logische uitslag. Een beslissing viel er wel in de partij tussen Ron Droog en André Nieuwlaat.

Lees verder

Moerkapelle 2 schrijft tweede overwinning achter haar naam

Op vrijdag 10 november vond een meeslepende schaakwedstrijd plaats tussen Spijkenisse 3 en Moerkapelle 2, waarbij Moerkapelle 2 een overtuigende overwinning behaalde met een score van 6½ tegen 1½ voor Moerkapelle 2.

In deze confrontatie blonken meerdere spelers van Moerkapelle 2 uit. Christiaan Noorland, Dirk Molenaar, Kevin Bakker, Jan Blok, Wim Heemskerk en Arie Ymker boekten elk indrukwekkende overwinningen. Jan Blok viel op met een sterke aanval, waarmee hij de verdediging van zijn tegenstander wist te doorbreken. Wim Heemskerk demonstreerde veerkracht door, ondanks het verlies van een pion, met een reeks slimme zetten te zegevieren.

Aan de andere kant leed Remco de Zwart een nederlaag op het tweede bord, terwijl Tom Geldof tot een remise kwam in zijn partij.

De interne partijen waren eveneens het toneel van fascinerend schaak. Martijn Vroegindeweij en Marcel de Haan deelden de punten in een partij waarin Martijn’s aanvallende spel sterk werd geneutraliseerd door Marcel’s solide verdediging. Wouter Vroegindeweij wist een overwinning te behalen op Hans Geerling. Hans verloor vroeg een pion en ondanks enkele kansen om terug in de partij te komen, leidde een fout uiteindelijk tot zijn verlies. De regerend clubkampioen Maarten Vroegindeweij toonde zijn klasse tegen Arjan van der Spek, en creëerde een actieve stelling die Arjan niet kon weerstaan, wat resulteerde in een nederlaag voor laatstgenoemde.

SV Moerkapelle nog geen succes in de bekercompetitie.

Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd in de RSB bekercompetiete SV Moerkapelle nam het op tegen Fianchetto. Wouter Vroegindeweij stond tegenover Martin Roobol maar verloor helaas. Gerard van Ommeren speelde tegen Michiel van Wissen, wat resulteerde in gelijkspel . Maarten Vroegindeweij stond tegenover Erik Both en verloor Ándre Nieuwlaat nam het op tegen Paul Freytas de en de partij eindigde in remise. Bij elkaar eindigde de wedstrijd met 1 – 3 in het voordeel van Fianchetto.
Marcel de Haan boekte in de interne competitive een overwinning op Remco de Zwart. Wim Heemskerk zegevierde ook met een overwinning op Arjan van der Spek. Tom Geldof won van Arie Ymker na een lange en wispelturige website. Hans Geerling en Bart van de Vijver wonnen van respectievelijk Jan Blok en Hans-Jan van Kralingen.

Schaakteam Moerkapelle verliest 2e wedstrijd tegen Onésimus

In de tweede ronde van de externe schaakcompetitie in de 1e klasse van de Rotterdamse Schaakbond werd met 5 tegen 3 verloren tegen Onésimus uit Rotterdam. De gemiddelde rating van de tegenstander was hoger en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Maarten Vroegindeweij en Arno Luinenburg moesten in een gesloten stelling remise nemen zodat de stand 1-1 werd. Martijn Vroegindeweij gaf in een betere stelling zijn tegenstander een stuk cadeau maar omdat zijn vader Wouter won bleef de stand gelijk 2-2. Daarna ging het echt mis omdat Marcel de Haan en André Nieuwlaat beiden hun partij verloren 4-2. Gerard van Ommeren en Ron Droog konden niet tot winst komen en beide partijen werden remise met als eindstand 5-3. Na twee wedstrijden staat Moerkapelle op de onderste plaats maar er komen nog genoeg kansen om die plaats weer te verlaten.
In de onderlinge competitie kon André Nieuwlaat nu wel winnen omdat zijn tegenstander Hans Jan van Kralingen in de opening een pion verloor en na stukverlies de partij opgaf. Hans Geerling en Wim Heemskerk maakte er een heel spektakel van. Allerlei stukken stonden in maar Hans, die voor zijn doen er veel tijd in stak, trok aan het langste eind en won de partij. Dirk Molenaar en Arie Ymker kwamen al snel in een eindspel terecht en dan is Dirk op zijn best en kon hij de winst verzilveren. Jan Blok pakte geroutineerd een punt door te winnen. Kevin Bakker was op vrijdagavond het eerste klaar door te winnen van Arjan van der Spek.

Gerard van Ommeren en Wouter Vroegindeweij aan kop in rapidkampioenschap

Vrijdag 13 oktober werd de eerste cyclus van de vier gespeeld. Er werden drie groepen van zes gevormd bij een deelnemersaantal van 18.

Groep 1 werd een gedeelde winst voor Wim Heemskerk en Ron Droog (4 pt). Laatstgenoemde verloor van Wim Heemskerk, die op zijn beurt van jeugdspeler Tom Geldof verloor. Remco de Zwart en Arjan van der Spek deelden de derde en vierde plaats (3 pt). Tom Geldof had 2 pt en Marc Schlicher 0 pt.

Groep 2 werd een 100% score voor Wouter Vroegindeweij met 5 pt. Kevin Bakker volgde op de voet met 4 pt, Met een straatlengte achterstand behaalde Jan Blok 50% met als enige een remise tegen Hans Geerling. Freek Vroegindeweij behaalde 2 pt maar wist wel van Hans Geerling te winnen die 1½ pt scoorde. Gerard Kiekers bleef puntloos.

Groep 3 werd wederom een 100% score voor Gerard van Ommeren met 5 pt. Op de voet gevolgd door Martijn Vroegindeweij met 4. Arno Luinenburg won de eerste drie partijen maar verloor van Martijn en Gerard. Arie Ymker had 2 pt, Sander van Harten 1 pt en Cornee van der Spek 0 pt.

Er werd op het scherp van de snede gestreden met maar één remise!