Bizarre ontknoping bij schaakkampioenschap

In de laatste ronde om het schaakkampioenschap van Moerkapelle speelde Maarten Vroegindeweij, de kampioen van 2023, tegen André Nieuwlaat. André had een half punt voorsprong dus Maarten moest van hem winnen en hij heeft er alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen.

De hele avond werd er intensief op voordeel gespeeld en toen aan het einde van de avond de tijdnoodfase aanbrak kreeg Maarten een winnende stelling met twee pionnen voor. André bleef steeds op allerlei complicaties spelen en wonderwel lukte dit toen Maarten zich niet goed verdedigde en een stuk verloor. Maarten bood daarna direct remise aan en natuurlijk werd dit door André geaccepteerd. Na 24 jaar clublidmaatschap was dit voor de eenenzeventig jarige schaker zijn eerste kampioenstitel.


Heel verrassend was verder dat twee spelers uit het tweede schaakteam van Moerkapelle Hans Jan van Kralingen en Ron Droog, na remise tegen elkaar gespeeld te hebben, respectievelijk op derde en vierde plaats eindigden. Tenslotte speelde vader Wouter tegen zijn zoon Martijn Vroegindeweij en Wouter verloor waardoor zij respectievelijk op de vijfde en zesde plaats kwamen te staan.
In de onderlinge competitie won Jan Blok van Hans Geerling. Dirk Molenaar pakte de winst tegen Wim Heemskerk. Remco de Zwart liet Tom Geldof in het stof bijten en tenslotte won Kevin Bakker van Arjan van der Spek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.