Informatie

Zin in een partijtje schaken? Was je vroeger een fanatieke schaker, maar heb je al jaren niet meer geschaakt? Of speel je eigenlijk alleen een potje thuis of tegen de computer? Dan is Schaakvereniging Moerkapelle iets voor jou. Je bent van harte welkom een keer langs te komen.
Agenda 2018-2019
De voordelen op een rijtje:

• Gezelligheid, al dan niet onder het genot van een drankje
  • Ruimte voor zowel plezier als serieus schaken
  • Verschillende teams in de externe competitie
  • Aanwezigheid is niet verplicht, je kan zo vaak afmelden als je wilt
  • Voor nieuwe leden een gereduceerd “instaptarief”
  • Verschillende competities met verschillende bedenktijden

Kom eens kijken op een vrijdagavond. Als je direct mee wilt spelen, neem dan even contact op met een bestuurslid, of kom gewoon langs!

Verenigingsavonden

Het schaakseizoen loopt van september tot en met mei. De verenigingsavond wordt gespeeld op vrijdagavond.

De jeugd speelt van 18:45 tot 20:00 uur. Eerst wordt begonnen met een schaakles via de stappenmethode en met als doel de officiele KNSB schaakdiploma´s te halen. Daarna speelt de jeugd een partij in hun onderlinge jeugd competitie.

De senioren spelen van 20:00 tot 24:00 uur. Jeugdige spelers mogen echter jeugdtijd hebben waardoor ze uiterlijk om 22:30 klaar zijn. Meestal wordt een partij voor de onderlinge competitie gespeeld. Zo´n 1 keer per maand speel je in een clubteam tegen een andere club. Vier avonden in het seizoen spelen we een rapid-competitie die voor iedereen toegangelijk is. Ben je eerder klaar, dan is er natuurlijk altijd tijd voor een potje snelschaken.

Speelzaal

De verenigingsavonden vinden plaats in

Via het openbaar vervoer is Moerkapelle te bereiken:

• Bus 175 van Capelle naar Waddinxveen
  • Bus 177 van Gouda naar Zoetermeer

Voor actuele vertrektijden zie 9292ov.nl

De contributie bedraagt per seizoen:

• Jeugd 45 euro
  • Senioren 90 euro (t/m 16 jaar echter weer 45 euro)

Word je later in het seizoen lid, betaal je uiteraard niet de volle contributie.

• Voorzitter: Marcel de Haan
  • Penningmeester: Marianne van Elteren 07 95 93 23 38
  • Secretaris: Hans Geerling
  • Algemeen bestuurslid: Kevin Bakker 07 95 93 12 35

Wedstrijdleiders

• Senioren intern: Hugo van Elteren 07 95 93 23 38 tot januari
  • Senioren extern: Wouter Vroegindeweij 01 05 11 52 02

3 thoughts on “Informatie

1. Beste heer/mevrouw,

Graag willen wij u op de hoogte brengen van de familievoorstelling “Lang Leve de Koningin” die Stichting Turf in april op de planken brengt in Zevenhuizen. Dit is misschien leuk nieuws voor uw (jonge) leden.

Zoals u waarschijnlijk weet gaat Lang Leve de Koningin over het meisje Sara die van haar nieuwe klasgenootje Vicky een boek krijgt over een land waarin iedereen gelukkig is, behalve de koning. Die verveelt zich enorm en wil daarom graag oorlog voeren met de buurkoning. De koningin vindt oorlog voeren maar niks en bedenkt een spannend spel dat nooit verveelt: schaken. In haar fantasie ontmoet Sara de koning en de koningin, de paarden en de pionnen en samen met hen leert ze zo goed schaken dat ze zelfs mee mag doen aan een schaaktoernooi.

De voorstellingen zijn op vrijdag 11-4 om 19.30 uur, zaterdag 12-4 om 14.30 en 19.30 uur en zondag 13-4 om 14.30 uur in Theater Swanla in Zevenhuizen. De entreekaartjes kosten 12,50 euro per stuk en zijn tot 23 maart as met korting te koop via Stichting Turf (mail naar stichtingturf@gmail.com). Na deze datum zijn ze uitsluitend verkrijgbaar bij dorpshuis Swanla.

Wij hebben een poster beschikbaar (A3 formaat) die we u zouden kunnen toesturen.

Claudia Wittekoek
    Stichting Turf

2. Beste schakers,

Op 5, 6 en 7 september 2014 organiseert ASV het Open Schaakkampioenschap van Arnhem (Nederland). Het toernooi wordt opnieuw in het sfeervolle grand-café van het CBC Lorentz Arnhem, IJsselburcht 3 in Arnhem (Presikhaaf) gespeeld. De prijzenpot bedraagt in totaal ruim 1.800 euro verdeeld over beide groepen met een hoofdprijs van 400 euro in de eerste groep.

Wellicht kunt u op de website van uw vereniging aandacht schenken aan dit toernooi of dit bericht doorsturen naar de leden van uw club. Voor meer informatie over ons toernooi verwijzen wij u graag naar onze website http://www.asv-schaken.nl

Aanmelden bij: r.wille@planet.nl

Wij hopen veel van uw leden begin september in Arnhem te mogen begroeten.

Erik Wille
    Voorzitter ASV

3. Beste schakers,

Aanmelden bij: r.wille@planet.nl

Wij hopen veel van uw leden begin september in Arnhem te mogen begroeten.

Erik Wille
    Voorzitter ASV