Spannende voorlaatste ronde voor finalepoule

Op vrijdag 22 maart stond voor sommige spelers de laatste ronde voor de finalepoule op het programma. Om in de finalepoule mee te doen moet je in de top 6 staan. Voorafgaand aan de partijen stonden Wim Heemskerk, Hans Jan van Kralingen en Ron Droog op plek 6, 7 en 8 respectievelijk. Het verschil tussen de heren was erg klein dus alle drie maakte nog kans.

De eerste wedstrijd van de avond was al snel over toen Hans Geerling het punt van Remco de Zwart wegnam. Hans kwam slechter uit de opening en Remco leek de partij binnen te gaan slepen. Hij wikkelde de stelling echter te snel af waardoor Hans een gevaarlijke tegenaanval kreeg. Arie Ymker won van Bart van de Vijver door middel van een mooie aanval op de koning. Hans Jan van Kralingen ging goed van start tegen Martijn Vroegindeweij. Martijn maakte een fout in de opening want hem uiteindelijk een kwaliteit (toren tegen een loper) koste. Martijn bleef vechten voor een remise, hij kwam weer terug in de partij toen Hans Jan zijn kwaliteit teruggaf. Hans Jan stond hierna opeens wat minder en hier wist Martijn goed gebruik van te maken. Ondanks een slechte start wist Martijn dus nog de partij te winnen. Dit was goed nieuws voor Wim Heemskerk want 1 van zijn directe tegenstanders was nu uitgeschakeld. Wim speelde tegen Maarten Vroegindeweij. Maarten kwam een pion voor te staan maar Wim had nog veel tegenspel. Maarten kon echter met zijn schaakervaring de partij afwikkelen naar een winst voor hem. Indien Ron nu zijn partij wist te winnen kon hij bijna zeker zijn van de finalepoule, hij moest echter nog van Dirk Molenaar winnen. Dit koste veel moeite en tijd maar Ron wist uiteindelijk het punt te pakken. Wouter Vroegindeweij nam het op tegen André Nieuwlaat, Wouter wist de opening vlot te spelen en kwam in een gunstig ogende stelling. Wouter wist zijn stelling ook goed uit te breiden tot hij een fout maakte. André reageerde hier alert op en bood remise aan. Wouter wilde echter winnen en speelde door, André wist de stelling niet remise te houden en verloor toch.

Met nog één laatste ronde te gaan zijn er harde klappen uitgedeeld. Wouter Vroegindeweij gaat nog steeds aan kop gevolgd door zijn zoon Martijn op twee en zijn broer Maarten op drie. André Nieuwlaat, Marcel den Haan en Ron Droog volgen op plek 4, 5 en 6. Met nog één laatste schaakronde te gaan blijven de opties op de finalepoule nog open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.