Vlaggenschip Moerkapelle op stoom

De eerste thuiswedstrijd voor het vlaggenschip van Moerkapelle werd vrijdag 18 oktober met succes afgesloten, in ‘Tropica’ werd SO Rotterdam 2 met 5-3 verslagen. Hoewel een tussenstand van 3,5-0,5 anders deed vermoeden, ging dat zeker niet zonder slag of stoot.

Aan bord 1 was Jesse als eerste klaar. Hij kwam in de opening zwaar onder druk te staan en tegenstander Cor de Zwart (met wit) maakte daar handig gebruik van. Jesse verdedigde, Cor viel goed aan, maar verzuimde een kwaliteit te incasseren. Vervolgens trapte hij in een truc van Jesse en kon hij ineens de koning omleggen. Bord 2 was de volgende bord waarbij de uitslag kon worden genoteerd: Wouter speelde een partij uit een stuk: kwam lekker uit de opening, zette met aanvallend spel zijn tegenstander steeds meer onder druk en maakte het mooi af. Dit zorgde ervoor dat een terechte 1 mocht worden genoteerd. Na een verdienstelijke remise van AndrĂ© stonden we dus ineens flink voor. Zeker toen ook Hugo een prachtige ‘koffiehuispartij’ winnend afsloot. Zijn tegenstander koos na Hugo’s stukoffer een dubieuze voortzetting en Hugo speelde daar heerlijk op in. Zwart kon niet anders doen dan lijdzaam toezien hoe de witte stukken oppermachtig waren en met zijn allen achter de zwarte koning aangingen.

Nog een puntje nodig voor de winst dus. Alleen de overige borden stonden er minder voor: weliswaar had Gerard goede kansen, maar Boudewijn stond 2 pionnen achter, Maarten had enorme tijdnood en Arno had een lastig eindspel. Als eerste was Maarten klaar, hij had het zwaar tegen Frans Vreugdenhil en met 2 minuten over op de klok met een mindere stelling ga je dan gewoon de boot in. Boudewijn maakte zich zeer nuttig voor het team door zijn stelling te houden. Zoals eerder genoemd stond hij wel twee pionnen achter, maar ja met ongelijke lopers blijft dat toch regelmatig houdbaar. En zo geschiedde, Boudewijn pakte een prima halfje. Het winnende punt kwam van Gerard, die op Gerardiaanse wijze zijn tegenstander in het eindspel van het bord tikte. Of het helemaal gewonnen was zullen we nooit weten, maar ineens was de vrijpion van Gerard niet meer te houden. Smetje op de avond was het verlies van Arno, hij had een lastig toreneindspel voor zijn kiezen met nog enkele minuten op de klok. Zijn tegenstander bleef lastige venijnige zetjes spelen en uiteindelijk moest Arno hierdoor nipt het onderspit delven.

Na deze 5-3 staat Moerkapelle na 2 ronden gespeeld met Fianchetto en Messemaker 2 op koppositie. Volgende ronde volgt de kraker tegen Fianchetto. Ook deze wordt thuis in Tropica gespeeld. Komt dat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.