Interne competitie 8 Maart 2019

In de 26e ronde van de interne competitie werden afgelopen vrijdag 6 wedstijden gespeeld. De 1e beslissing viel in de partij van Henk Doornhein tegen Rik Wortman. Henk creëerde een zwakte in zijn stelling, waar Rik gebruik van wist te maken. Snel daarna moest Dick Bac het in zijn partij tegen Remco de Zwart ook opgeven.
Jan Blok zette in zijn partij tegen Arie Ymker de aanval in op de koningsvleugel. Jan kwam een pion achter te staan, maar had wel ruim 40 min meer tijd op de klok. Met een dubbele aanval kon hij een stuk terug winnen, waarbij Jan vervolgens de winst naar zich toe kon trekken. Wisselende kansen waren er ook in de partij van Hans Geerling tegen Martijn Vroegindeweij. Martijn mocht met een stuk meer aan de overwinning ruiken, maar toen hij vervolgens een aanval van zijn tegenstander over het hoofd zag en er nog weinig stukken over waren, was remise niet meer uit te sluiten.
In de partij van Ron Droog tegen Christiaan Noorland werden de “gouden regels” in de wind geslagen. Beiden verzaakten lange tijd om te rokeren. Pas in het eindspel, waarbij er van de pionnenstruktuur weinig over was, maakten beiden hiervan gebruik. Met een gelijke stelling, moest de tijdsdruk van de klok verandering brengen. Met nog maar 10 minuten op de klok gaf Christiaan eerst een pion en later de partij weg. Deze tijdsdruk was ook nodig in de partij André Nieuwlaat tegen Wouter Vroegindeweij. Lange tijd was het spel evenwichtig, maar tegen het eind kon Wouter de partij toch naar zich toe trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.