Gerard van Ommeren is de Rapidkampioen van de SV Moerkapelle

Bij de start van de 4e en laatste ronde van het Rapidtoernooi stond Wouter Vroegindeweij nog een punt voor op zijn naaste belager Gerard van Ommeren. In die groep deelde Mart Jan Luteyn bij de eerste ronde direct een mokerslag uit door van Wouter te winnen. Gerard won wel zijn partij van Hugo van Elteren.

In de tweede ronde wonnen Wouter en Gerard beiden hun partij dus moest de laatste ronde tussen Gerard met wit en Wouter met zwart de beslissing brengen. Wouter moest deze partij winnen en wat hij ook deed Gerard nam geen risico won zelfs een pion waarna Wouter uiteindelijk met remise genoegen moest nemen. Hierdoor werd Gerard de terechte Rapid schaakkampioen van SV Moerkapelle.
Groep 2 werd gewonnen door Maarten Vroegindeweij. Bij groep 3 was de winnaar Christiaan Noorland en in groep 4 was de zege voor Sjaak Schellekens.

In de hoogste klasse (Promotie) van de Rotterdamse Schaakbond is de voorlaatste ronde gespeeld. De spanning is te snijden want er zijn nog 6 teams die kans maken op de twee promotieplaatsen naar de landelijke schaakbond. Wanneer Moerkapelle op 7 april zijn thuiswedstrijd tegen het team uit Sliedrecht wint dan is promotie een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.