Mooie schaakavond

De eerste overwinning van de vond was dit keer voor Arie Ymker tegen Jan Blok. Met een mooi mataanval met loper en paard toonde Arie de zwakke plek aan van het opspelen van pion g7 terwijl de zwartspeler niet meer kon beschikken over de loper die de diagonaal kon verdedigen. Een even verdiende als fraaie overwinning. Deze overwinning werd snel gevolgd door een overwinning van Hans Geerling op de in vorm zijnde Arno Luinenburg. Hoewel Arno de druk vanaf de opening op de zwartspeler opvoerde, wist Hans door secuur te verdedigen en vervolgens een tegenaanval uit te voeren, Arno tot opgave te dwingen.
Een mooie partij werd er ook gespeeld tussen Andre Nieuwlaat en Ad Voerman. In het eindspel moest Ad het met de loperpaar opnemen tegen loper en toren. Even leek er een remise in te zitten maar ondanks enkele verrassende zetten van Ad , kon Andre de partij winnend afsluiten.
Maarten Vroegindeweij wist op een degelijke wijze te winnen van Marcel de Haan, terwijl broer Wouter Vroegindeweij door winst op zijn zoon Martijn, zijn overduidelijke koppositie wist vast te houden. De overige uitslagen: Dick Bac wint van Dick Molenaar en Remco de Zwart wint van Henk Doornhein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.