Wouter Vroegindeweij neemt koppositie rapid schaaktoernooi over

Vrijdag 4 februari 2023 werd de derde en een na laatste cyclus gespeeld. Er werd eerst uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van prominent lid H. Doornheim een week eerder. Daarna kon het toernooi beginnen. Er waren 16 spelers dus het werden 4 groepen van 4 deelnemers.

In groep 1 verloor koploper A. Luinenburg van Martijn Vroegindeweij. Laatstgenoemde verloor alleen van zijn vader Wouter Vroegindeweij en won van Remco de Zwart waardoor hij 2 punten behaalde uit 3. A. Luinenburg remiseerde met Wouter Vroegindeweij en won van Remco de Zwart waardoor hij met 1½ punt 3e werd. De rekenaar weet het al: Wouter Vroegindeweij werd 1e met 2½ punt waardoor hij in het totaalklassement de koppositie overnam.

In groep 2 behaalden Gerard van Ommeren en André Nieuwlaat met 2½ punt de gedeelde 1e plaats. Dat ze tegen elkaar remiseerden was voor André Nieuwlaat wel een opsteker. Maarten Vroegindeweij werd met een straatlengte verschil 3e met alleen 1 winstpartij tegen Arie Ymker. Die introduceerde zijn 2 broers in dit toernooi die in een andere groep speelden.

Groep 3 werd een gedeelde winst van Hans Geerling met 2 winstpartijen en 1 verlies (tegen Jan Blok). Ook Marcel de Haan haalde 2 winstpunten maar verloor van Hans Geerling. Jan Blok behaalde 1 punt (zie hierboven) maar verloor van Dirk Molenaar die ook 1 punt haalde doordat hij van 1 en 2 verloor. Toch hield die groep elkaar in evenwicht: er waren geen remises en iedereen won 1 partij van elkaar.

Groep 4 werd een overwinning voor Christiaan Noorland met 3 punten (de enige driepinter van dit toernooi). Wim Heemskerk hield hem goed bij en scoorde 2 punten. Chris Ymker redde de eer van de familie en won van zijn broer Magiel. Zie mijn commentaar bij groep 2.

In het totaalklassement staat W. Vroegindeweij op 1, op de voet gevolgd door A. Luinenburg op 2. M. Vroegindeweij staat met groot verschil 3e maar kan theoretisch in de laatste cyclus nog winnaar worden. A. Nieuwlaat en G. van Ommeren staan 4-5 en daar geldt hetzelfde voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.