Wouter Vroegindeweij handhaaft koppositie in rapidkampioenschap

Vrijdag 28 februari werd de derde en voorlaatste cyclus van het rapidkampioenschap gespeeld. De eerste drie groepen bestonden uit vier spelers, de vierde groep uit zes. De opkomst was behoorlijk goed mede door een nieuw lid, Wim Heemskerk.Groep 1 werd een gedeelde winst voor Wouter Vroegindeweij en Arno Luinenburg met 2 punten. Beiden speelden tweemaal remise en wonnen er een. In de eerste ronde won Hugo van Eltern tegen Ron Droog. In de tweede ronde won Arno Luinenburg van Hugo van Elteren en Wouter Vroegindeweij van Ron Droog. In de laatste ronde vielen er alleen maar remises. Arno Luinenburg gaf een beter eindspel weg tegen Ron Droog en Wouter Vroegindeweij en Hugo van Elteren remiseerden na eeen lange thriller.
Groep 2 werd een ongedeelde winst voor Gerard van Ommeren die alles won. Martijn Vroegindeweij werd tweede door te winnen van Manixia en Rawi Wortman. Beide junioren speelden overigens wel zeer taai.
Groep 3 werd een gedeelde winst voor Kevin akker en Jan Blok met 2 punten bestaande uit 2 remises en 1 winstpunt. Beiden wonnen van Dirk Molenaar die alleen tegen Marcel de Haan remise speelde. Eerstgenoemde speelde al zijn partijen remise.
Groep 4 bestond uit 6 spelers en werd een ongedeelde winst voor Arie Ymker die alles won en met 2 punten verschil nr. 1 werd. Nieuwlid Wim Heemskerk begon goed en eindigde met Rik Wortman en Remco de Zwart op een tweede plaats. Rutger van der Laan won alleen van Henk Doornhein die de drager van de rode lantaarn werd.
Daardoor staat Wouter Vroegindeweij nog steeds aan kop gevolgd door Gerard van Ommeren Arno Luinenburg. In de laatste cyclus zijn er 10 kanshebbers voor de titel, zo dicht staat iedereen bij elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.