Wouter Vroegindeweij en Ron Droog aan de leiding

Op vrijdag 15 september stonden er 5 partijen op het programma. Hans Geerling nam het met de witte stukken op tegen Remco de Zwart. Beide heren speelden hun opening erg snel en kwamen toen al redelijk snel in een pionnenrace terecht. Deze pionnenrace was echter niet het enige doel van Hans, en hij positioneerde zijn stukken vol op de aanval. Deze aanval was niet meer te pareren, en Remco moest opgeven.

Het volgende resultaat kwam van de partij tussen André Nieuwlaat en Arie Ymker. André speelde met de witte stukken. De opening ging redelijk gelijk op, echter kreeg André meer activiteit in het middenspel. Uiteindelijk wist André de partij op een prachtige manier te winnen door eerst zijn dame te offeren en twee zetten later zijn tegenstander mat te zetten.

Jan Blok nam het met de witte stukken op tegen nieuwkomer Hans-Jan van Kralingen. Jan Blok kwam beter uit de opening en kon een pion extra winnen. Echter gaf Hans-Jan zich niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk de partij.

Ron Droog speelde met de witte stukken tegen Marcel den Haan. De beide heren hadden al snel een stelling bereikt waar menig schaker verbaasd van zou opkijken. Marcel was al snel een pion kwijtgeraakt en dit resulteerde uiteindelijk in een betere stelling voor Ron, die dan ook het punt achter zijn naam kon schrijven.

De laatste partij van de avond was tussen vader Wouter en zoon Martijn Vroegindeweij. Martijn speelde met de witte stukken en had zich voorbereid op zijn vader, echter speelde Wouter weer net een andere variant waardoor de partij voor Martijn al redelijk snel verloren was. Martijn probeerde er echter nog wat van te maken, want er stonden twee stukken van Wouter in, echter kon Wouter één stuk weer verdedigen en moest Martijn de partij opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.