Schaakseizoen Moerkapelle nadert ontknoping

Nu het schaakseizoen haar einde nadert, is de tijd aangebroken waarbij de prijzen verdeeld worden. Met nog enkele ronden te gaan in de interne competitie spelen de beste 6 schakers in de zogenoemde finalepoule.

Op basis van de voorrondes is Wouter Vroegindeweij dé aangewezen persoon om kampioen te worden. Echter, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst en dus moest Wouter vol aan de bak in zijn partij tegen Hugo van Elteren. Wouter bleef de gehele partij druk houden, nadat Hugo een pion offerde in een Franse opening. De partij leek op remise af te stevenen toen Hugo zich plots vergaloppeerde. Hierdoor kon Wouter op fraaie wijze de partij naar zich toe trekken en zet hij de goede lijn van het voorseizoen door. Ook André Nieuwlaat en Gerard van Ommeren speelden een partij in de finalepoule. Het werd een taai gevecht, waarbij Gerard niet door de muur van André heenkwam. Een remise was derhalve het resultaat.
De overige schakers spelen om de titel ‘best of the rest’. Iedereen ging vol voor een overwinning, waarbij Martijn Vroegindeweij goede zaken deed door Arie Ymker te verslaan. Hij wordt op de voet gevolgd door Marcel de Haan die een nederlaag leed tegen Dick Bac. Deze drie heren gaan waarschijnlijk uitmaken wie zich aan het einde van het seizoen kroont met de 7e plaats.
Ook bij de jeugd werd volop geschaakt. Meester Marcel legde uit dat je niet alleen aan je eigen plannetje moet denken, maar ook moet opletten wat de tegenstander van plan is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.