Ron Droog wint topper en is koploper

In de vijfde ronde van de Onderlinge Competitie stond de topper op het programma tussen de enige spelers die tot nu toe een ‘100% score’ hadden in de Onderlinge Competitie in dit seizoen: Wouter Vroegindeweij nam het met de zwarte stukken op tegen Ron Droog.

Beiden investeerden veel tijd in een poging om voordeel te verkrijgen. Ron bood dameruil aan waarbij hij een geïsoleerde dubbelpion kreeg. Wouter verkreeg hierdoor wel een iets betere stelling maar kon hier niet direct voordeel uit halen. In een naderende tijdnoodfase met een voor beiden moeilijke stelling beging Wouter een blunder wat hem de partij kostte. Ron is hiermee de nieuwe koploper van de Onderlinge Competitie.

Hans-Jan van Kralingen en Hans Geerling waren lange tijd aan elkaar gewaagd. Hans-Jan kon druk zetten op een geïsoleerde pion van Hans wat lange tijd het spelbeeld bepaalde. Nadat er wat stukken waren geruild rukte Hans-Jan met zijn pionnen op richting de koningstelling van Hans. De h-pion kon tot de zesde rij oprukken waarna Hans-Jan met zijn dame binnen kon vallen in de koningsstelling van Hans en hiermee winnend voordeel kreeg en de partij won.

Kevin Bakker en Arie Ymker speelden in hun partij tegen elkaar beiden vol op de aanval. Arie rukte met een pion ver op maar Kevin maakte goed gebruik van de gaten die Arie liet vallen in zijn stelling en joeg de onbeschermde koningstelling richting een matnet. Zover liet Arie het niet komen en feliciteerde Kevin met de overwinning.

Tom Geldof had eerder in de week nog ongelukkig verloren in de teamwedstrijd tegen Messemaker maar kon nu het punt bijschrijven door een gedegen overwinning op Gerard Kiekens.

Martijn Vroegindeweij won van Remco de Zwart.

De enige remise werd genoteerd in de partij tussen Dirk Molenaar en Maarten Vroegindeweij.

Stand na 5 ronden: 1. Ron Droog 2. Wouter Vroegindeweij 3. Martijn Vroegindeweij 4. Hans-Jan van Kralingen 5. Hans Geerling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.