Redelijke opkomst rapid schaakkampioenschap Moerkapelle

Door Arno Luinenburg
Vrijdag 14 oktober 2022 werd de eerste cyclus gespeeld van het rapidkampioenschap. Het speeltempo was 15 minuten per persoon. Er waren 15 deelnemers dus werden er 3 groepen van 5 spelers samengesteld. Het was weer een beetje wennen om fysiek te snelschaken na corona. Vorig jaar werd het rapidkampioenschap vroegtijdig stilgelegd. Er werd op het scherp van de snede gevochten en ook degenen die puntloos bleven verkochten hun huid zo duur mogelijk.

Groep 1 werd een overwinning voor Wouter Vroegindeweij die niet zonder slag of stoot al zijn 4 partijen won. Het waren lange partijen die in de eindfase in zijn voordeel werden beslist. André Nieuwlaat won 3 van de 4 en werd tweede. Remco de Zwart verloor van de eerste twee maar won de rest zodat hij 2 uit 4 had. Vader Marijn Verheul won alleen van zoon (en lid) Arie Verheul maar beiden lieten ook aan de anderen goed spel zien.

Groep 2 werd ook een 100% overwinning van Martijn Vroegindeweij, de zoon van winnaar groep 1. Ook hier spannende en lange partijen. Hans Geerling werd tweede met 1½ punt verschil. Arie Ymker verloor van de eerste twee maar won van Dirk Molenaar en Jan Blok, die resp. 1 en ½ punt haalden.

Groep 3 werd een overwinning voor Arno Luinenburg die met moeite 3 partijen won en remiseerde tegen Gerard van Ommeren die tweede werd met twee remises en twee overwinningen. Ron Droog werd derde met twee remises en 1 nederlaag en 1 overwinning. Marcel de Haan werd vierde met 1 winstpunt, een remise en twee verliespunten.

Zodoende staan Wouter en Martijn Vroegindeweij aan kop, op de voet gevolgd door Arno Luinenburg en Gerard van Ommeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.