Nog geen duidelijke koploper clubkampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023 was de vierde ronde van start gegaan om het clubkampioenschap. Doordat niet iedereen 4 ronden heeft gespeeld is de koppositie onduidelijk. Wouter Vroegindeweij won met wit tegen Wim Heemskerk. Na een twijfelachtige passieve opening van zwart kreeg wit ruimtevoordeel en benutte het prima. André Nieuwlaat won met zwart een pion tegen Marcel de Haan. Het was nog niet zo duidelijk omdat op de beide dames na alle stukken nog op het bord stonden. Marcel de Haan hield de partij op remise. Martijn Vroegindeweij speelde met zwart remise tegen Maarten Vroegindeweij. De zwartspeler speelde ongeveer hetzelfde systeem als Wim Heemskerk maar had iets meer kansen omdat Maarten Vroegindeweij geen e4 en d4 speelde.
Martijn Vroegindeweij voert het peloton aan met 2½ uit 4 maar Maarten Vroegindeweij heeft betere papieren omdat hij voor hetzelfde aantal punten een ronde minder nodig had. Ook Wouter Vroegindeweij heeft met 2 uit 3 goede kansen op de eerste plaats. Zelfs Marcel de Haan heeft kansen, weliswaar ½ uit 2 maar als hij de rest wint kan hij virtueel nr. 1 worden. André Nieuwlaat heeft 2 uit 4 en moet de laatste ronde tegen Maarten winnen en kijken wat de rest doet. De eindstand van de eerste zes van de onderlinge competitie is bij gelijk eindigen doorslaggevend, en ook het onderling resultaat. Wim Heemskerk heeft zich knap geplaatst bij de eerste zes, voor oud-kampioen Remco de Zwart. Met ½ uit 4 kan hij de laatste ronde wel voor een verrassing zorgen en daarmee onbewust iemand aan de eerste plaats helpen.
In de onderlinge competitie won Remco de Zwart zeer snel van Ron Droog, en zal wel ’the best of the rest’ worden. Jan Blok en Arno Luinenburg speelden een snelle remise. Beide stellingen werden dichtgegooid en het eindspel stond gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.