Moerkapelle door in RSB beker na snelschaken

Al vroeg in 2019, vrijdag 4 januari, togen 4 Moerkapellenaren naar Rotterdam Zuid om in de tweede ronde van de RSB beker aan te treden tegen de combinatie Barendrecht/IJsselmonde. Hun competitiewedstrijden spelen ze in Barendrecht op maandag, maar gelukkig voor de beker lekker op vrijdag in IJsselmonde.Een tweede prettige bijkomstigheid is dat de consumptieprijzen zelfs nog lager liggen dan in Tropica. Dat zal komende maandag in Krimpen bij de Pannekoe wel andere (pannen)koek zijn.De bordopstelling was dit keer Gerard, van Ommeren op 1, daarnaast zaten Wouter Vroegindeweij, Hugo van Elteren en Maarten Vroegindeweij. Vooraf begrepen we dat Maarten een invaller tegenover zich kreeg. Gerard lootte zwart voor zichzelf.

De start was niet florissant. Maarten kreeg een stugge opzet tegen zich en het was onduidelijk of die muur te slechten was. Hugo verloor een pion na 10 zetten en Wouter moest in de opening al behoorlijk in de denktank. Gerard stond met zwart min of meer gelijk. Het eerste teken van opleving was bij Maarten. Zijn tegenstander liet zich verleiden een paar op g3 te posteren dat hem een pion kostte. Nu had Maarten een aanknopingspunt en kon de partij over de streep trekken. Intussen was Gerard goed bezig. Nadat de dames geruild waren, verhoogde hij de druk op de witte stelling en dat leverde pionnetjes op. Hij deed dat heel gedegen zoals we hem kennen en dat zag er goed uit. Wouter had daarnaast zijn iets mindere stelling (dubbel pion en tijdachterstand) ongedaan weten te maken en op het moment dat hij wilde gaan oogsten (dat viel wel mee, maar het initiatief kwam steeds meer bij wit te liggen) schoot hij een vreselijke bok. Dat was vrijwel direct einde van de partij in een stelling met een pion minder: 1-1. Gerard haalde verolgens keurig de vis op het droge, maar Hugo daarentegen kon het niet keepen en zo werd het 2-2.

Kortom snelschaken geblazen en een 2-2 zou niet genoeg zijn. Maarten en Gerard behaalden punten en bij Hugo en Wouter was de klok doorslaggevend. Bij Hugo leverde dat het winnende punt op en Wouter ging ten onder. Desalniettemin was de 3-1 genoeg om door te bekeren. Volgende ronde wacht Charlois Europoort of Spijkenisse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.