Martijn Vroegindeweij pakt koppositie

In de Onderlinge Competitie stond in de vierde ronde de topper op het programma tussen Marcel de Haan en Martijn Vroegindeweij. Het werd een partij die op het scherpst van de snede werd gespeeld en waarmee behoorlijk wat verwikkelingen zat. Uiterst nauwkeurig manoeuvreren dus. In de scherpe stelling maakte Marcel een misstap en verloor hiermee gelijk de partij. Door de overwinning is Martijn Vroegindeweij de nieuwe koploper. Hoe verging het de overige spelers?

Wouter Vroegindeweij speelde met de witte stukken tegen Maarten Vroegindeweij. Maarten kwam niet zo lekker uit de opening. Hier maakte Wouter goed gebruik van en kwam stukje bij beetje in het voordeel. Het voordeel werd allengs uitgebreid waarna Wouter de partij won en hiermee oprukt naar de tweede positie van de ranglijst.

Jan Blok behaalde een overwinning tegen Arie Ymker. Een remise aanbod van Jan werd afgeslagen omdat Arie nog wel mogelijkheden zag. Helaas beging Arie kort hierna een grote fout wat hem een toren kostte en hiermee ook de partij.

Wim Heemskerk speelde een sterke partij tegen Dirk Molenaar. Wim zette Dirk onder druk en trof voorbereidingen om de koningsstelling van Dirk eens flink onder druk te zetten. Om wat meer in het spel te komen offerde Dirk een pion. Een onnauwkeurigheid in de aanval van Wim kostte Wim zijn dame waarna hij gelijk kon opgeven.

Geen grote fouten of blunders in de partij tussen Ron Droog en André Nieuwlaat. Ron speelde een sterke partij en maakte gebruik van de half open a-lijn door flink druk te zetten op de stelling van André. Hoewel Ron het initiatief had werd het evenwicht niet verbroken waarna tot remise werd besloten.

Tenslotte de partij van Christiaan Noorland tegen Hans Geerling. Of misschien had uw verslaggever deze partij als eerste moeten benoemen. In hoog tempo werd er gespeeld alsof het een rapidpartij betrof. Beiden hadden een vrijpion waarmee zij probeerden een dame te behalen. De vrijpion van Christiaan kon verder oprukken en kon slechts door het offeren van een kwaliteit worden tegengehouden. Het offeren is Hans niet vreemd maar dit kon hij niet bolwerken waardoor Christiaan het punt kon bijschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.