We zijn van start!

Het jaarlijkse paastoernooi is van start. Met bijna honderd deelnemers wordt er in drie groepen gestreden om de felbegeerde titels. Sommige favorieten kunnen de spanning niet aan en laten al steekjes vallen.

In ronde 5 spelen de ratingfavorieten Fred Slingerland (2386) en Sander van Eijk (2372) tegen elkaar! Zij hebben als enige nog een 100% score.

Sander van Eijk heeft het eindspel met een kwaliteit extra gewonnen en leidt nu met 5 uit 5.

Yong-Hoon de Roover (2260), de als derde geplaatste speler, speelt in ronde zes tegen de ongeslagen lijstaanvoeder Sander van Eijk. Het wordt een remise, met als gevolg dat Sander ongedeeld eerste staat met 5,5 uit 6. Er zijn wel vier achtervolgers met 5 punten: Yong-Hoon de Roover, Marco Kirana, Fred Slingerland en Willem Broekman.
In de B-groep spelen Robbert Casteleijn en H. Meng, beide koplopers met 4 1/2 punt tegen elkaar. Robbert wint met wit en doet met nog één ronde te gaan dus goede zaken.

De jeugdgroepen D en E zijn aan het begin van het toernooi samengevoegd. De jeugdgroep D is gewonnen door Janus de Vries met 9 uit 9! Hij bleef Ida Hondelink 2 punten voor, zij scoorde een keurige 7 uit 9. Derde werd Antonie Grauss met 6,5 uit 9.
Tobias Koster won de E-categorie met een score van 5 uit 9. Levi Docters van Leeuwen had ook 5 punten, maar minder weerstandspunten en werd dus 2e. Moerkapelle speler Jos van der Waal werd derde met 4 uit 9.

Sander van Eijk is winnaar geworden van het Moerkapelle Rapidtoernooi 2009.

Live standen zijn hier te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.