Oorwassing Moerkapelle 1 in Overschie

Op vrijdag 20 januari kon Moerkapelle 1 aantreden tegen Overschie 1. Overschie wat gemiddeld 100 rating punten meer heeft was vanaf de start al de favoriet om de wedstrijd te winnen. Echter houdt dit de mannen van Moerkapelle niet tegen om er het beste van te maken.

De eerste beslissing van de avond viel al goed uit voor Moerkapelle. Marcel de Haan remiseerde tegen een aanzienlijk sterkere tegenstander. Martijn Vroegindeweij nam het op tegen Robbert Fokkink, Martijn speelde in de opening net iets te aanvallende zetten wat resulteerde in een pion verlies, echter was er nog niks verloren. Robbert had een actievere stelling en maakte hier goed gebruik van. Martijn probeerde alles goed te verdedigen echter blunderde hij een stuk weg, hij kon een nul op het formulier schrijven. Tussenstand 0.5 – 1.5 voor Overschie.
André Nieuwlaat nam het met de witte stukken op tegen Daan Smit. André had een klein voordeel totdat hij een stuk liet pennen en hij de partij kon opgeven. Wouter Vroegindeweij kwam in een voor hem minder bekende opening terecht, dit zorgde ervoor dat hij een pion achter kwam te staan. Naast de pion kostte het bedenken van de continuatie ook veel tijd waardoor de balans van de partij in het voordeel van zijn tegenstander uitkwam. Wouter was de volgende Moerkapellenaar die de handdoek in de ring kon gooien.

Maarten Vroegindeweij speelde een partij waar de stelling beide kanten op kon vallen. Zijn tegenstander, Niels van Diejen, offerde een stuk voor een aanval die uiteindelijk goed uitpakte. Maarten moest met zijn koning naar het midden van het bord en werd daar op mooie wijze mat gezet. Tussenstand 0.5 – 4.5 voor Overschie.

Remco de Zwart speelde een goede partij en kwam uiteindelijk in een gelijke eindstelling terecht. Remco had een toren en zijn tegenstander had twee lopers, iets wat zijn tegenstander niet had was genoeg tijd. De tegenstander keek dan ook verbaasd op toen Remco door de schaakzaal ‘vlag’ riep en hierdoor verdiende Remco een vol punt.

De volgende partij die eindigde was die van Arno Luinenburg. Arno speelde een merkwaardige opening en dit gaf zijn tegenstander mogelijkheden om met de zwarte stukken initiatief te pakken. Dit initiatief breidde de tegenstander uit naar een aanval op de koningsstelling iets wat Arno met gebrek aan tijd niet kon pareren. Arno kon dus ook opgeven. De laatste beslissing viel op bord 2 waar Gerard van Ommeren het op kon nemen met de witte stukken tegen Karel Looijmans. De opening was niet helemaal bekend terrein voor Gerard en dit zorgde voor een redelijke achterstand in tijd. Dit was tot het eindspel geen probleem voor Gerard echter maakte hij een onnodige fout in het eindspel wat zorgde voor de laatste beslissing van de avond. Gerard verloor ook en dit bracht de tussenstand tot 1.5 – 6.5 voor Overschie. Kortom, een avond om snel te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.