Wouter Vroegindeweij prolongeert schaaktitel SV Moerkapelle

In de laatste ronde van de finalepoule waren er nog twee kanshebbers en het was ook nog eens zo dat deze spelers tegen elkaar moesten spelen. Maarten Vroegindeweij had wit tegen zijn broer Wouter. Het werd een spannende partij waarbij Maarten een pionnen meerderheid had in het centrum en Wouter twee vrijpionnen op de damevleugel kreeg. Uiteindelijk bleken deze pionnen sterker te zijn. Maarten vocht voor wat hij waard was maar toen één van de pionnen ging promoveren moest hij toch opgeven. Wouter werd de terechte kampioen! In de andere partij tussen Marcel de Haan en André Nieuwlaat werd gestreden om de derde plaats. In een strategische partij met allerlei ontwikkelen kreeg Marcel de kans om eeuwig schaak te geven zodat deze partij in een remise eindigde en André derde werd en Marcel vierde. Debutant Martijn Vroegindeweij speelde sterk in de finalepoule en haalde 1,5 punt uit 4 partijen. Ron Droog moest zich ‘helaas’ uit de finalepoule terugtrekken omdat hij vader was geworden en ja, er zijn belangrijker gebeurtenissen in het leven dan schaken!

Naast de finalepoule werden er nog drie partijen in de gewone competitie gespeeld. Hans Geerling eindigde als eerste en wist deze competitie te winnen ondanks het verlies tegen Remco de Zwart in de laatste ronde. Arie Ymker won van Henk Doornheim en Hugo van Elteren won van Rik Wortman.
Daarna werd het schaakseizoen 2018-2019 feestelijk afgesloten omdat de kampioen Wouter alle spelers op een consumptie trakteerde.