Wouter Vroegindeweij dendert door

Terwijl in New-York de strijd om het wereldkampioenschap schaken tussen Magnus Carlsen en Sergei Karjakin is begonnen, werd er ook geschaakt in de interne competitie van Schaakvereniging Moerkapelle. Het niveau van de schakers in Moerkapelle is natuurlijk lang niet zo goed als deze twee wereldtoppers, maar het is de vraag of het in New-York net zo gezellig is als in Moerkapelle!

Wouter Vroegindeweij is dit seizoen een klasse apart. Na acht gespeelde partijen heeft hij nog steeds een 100% score. Deze keer won hij met zwart van Arno Luinenburg, die in de opening een paar onnodige pionzetten speelde. Wouter profiteerde van het sterke centrum en kon na 2 uur spelen het punt noteren. Kwalificatie voor de finalepoule, waarin de zes sterkste schakers van Moerkapelle spelen voor het kampioenschap, kan hem al bijna niet meer ontgaan. Het werd sowieso een avond voor de familie Vroegindeweij, want Maarten Vroegindeweij verschalkte langzaam maar zeker Ad Voerman en Martijn Vroegindeweij versloeg in een boeiend gevecht Remco de Zwart. Tot slot gaf Arie Ymker de partij niet meer uit handen nadat hij een stuk had gewonnen van Henk Doorhein.
Eerder in de week noteerde het eerste team van SV Moerkapelle een gelijkspel tegen Nieuwerkerk 1. In deze vriendelijke streekderby leek het alsof Nieuwerkerk het meest in zijn handjes mocht wrijven met deze uitslag. Naast een aantal remises werden de volle punten gescoord door Marcel de Haan en Andre Nieuwlaat. Beide teams handhaven zich in de middenmoot van de promotieklasse Rotterdamse Schaakbond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.