Viertal Moerkapelle sluit af met gelijkspel

Op maandag 16 april stond de laatste wedstrijd van het viertal van Moerkapelle op het programma. Tegenstander was Messemaker. Hoewel de resultaten dit seizoen niet geheel naar wens verlopen, was Moerkapelle er alles aan gelegen om het seizoen positief af te sluiten. Dit viel nog niet mee: Remco de Zwart speelde met de zwarte stukken en kreeg een scherpe stelling voor z’n kiezen. Nadat er niet de juiste zet werd gespeeld om het gevaar te pareren, ging het al gauw mis. Een witte pion kwam al zeer snel op f7 terecht waardoor de koningsstelling er niet best uit zag en de koning op de tocht stond. In de open koningsstelling dreigde een loper van de tegenstander schaak te geven en gelijk de dame van Remco aan te vallen. Remco had geen compensatie en was genoodzaakt om op te geven. Arie Ymker speelt zelden saaie partijen. Ook nu speelde hij weer vol op de aanval en offerde een stuk voor 2 pionnen. Hoewel dit er speculatief uitzag, werd Arie geholpen door een fout van de tegenstander wat een stuk opleverde. Het voordeel werd snel uitgebreid en bleek winnend te zijn waardoor de stand weer in evenwicht was. Henk Doornhein speelde ondertussen met de zwarte stukken een evenwichtige partij. Er werd veel afgeruild, wat overbleef was een stelling waarin beiden nog 6 pionnen hadden. Hoewel Henk het initiatief had, kon hij geen winnend voordeel halen waarna tot remise werd besloten. Niet voor het eerst was het slotakkoord aan Dirk Molenaar. Na de opening kon Dirk via een halfopen lijn druk zetten op de d-pion van zijn tegenstander. Hoewel deze pion goed te verdedigen was, waren de torens en de dame van zijn tegenstander gedwongen om de pion te bewaken. Hoewel Dirk druk had op de pion, probeerde zijn tegenstander toch om initiatief te nemen en een aanval op te zetten. Dit bleek niet mogelijk. Een remise voorstel van Dirk werd na lang nadenken aangenomen waardoor de eindstand op 2-2 kwam.