Verlies voor tweede team

In de eerste ronde van de externe competitie heeft Moerkapelle 2 een geflatteerd verlies opgelopen in Rotterdam. Omdat Ron Droog en Marcel de Haan het team met hun vooruitgespeelde partijen geen voordeel hadden gegeven, moest er volop op de aanval worden gespeeld. Nadat Dirk Molenaar al een extra rondje had gegeven op de rotonde bij het Kleinpolderplein, zat de sfeer er dus zeker weten goed in. In het warme Prachthuis in Overschie, waar de ramen niet open konden omdat ze een ‘klimaatstand’ hadden, begon Kevin met de (voor iedereen waarschijnlijk wel bekende) teamtalk: “We staan al achter, dus volop in de aanval!” En het team heeft het geprobeerd, dat kan ik u verzekeren.
Na anderhalf uur stond Hans Geerling, in zijn eerste partij van het seizoen, een stuk achter, maar speelde moedig door. Jan Blok speelde zijn eigen spelletje, waarbij zowel hij als de tegenstander achter een muur van pionnen eigenlijk niks konden. Dirk Molenaar, Kevin Bakker en debutant Mart Jan Luteyn stonden alle drie wat gedrukter, maar nog niet verloren. Christiaan Noorland werd op bord 1 helemaal uit zijn spel gehaald na een fout in de opening en werd langzaam van het bord geschoven. Na nog eens anderhalf uur waren er nog steeds 3 (!) partijen bezig, nadat zowel Hans als Christiaan al verloren hadden en Jan tot remise had besloten. Dat betekent dat de tussenstand om 11 uur al 4-1 was. Kevin en Dirk verloren toch hun partij, terwijl Mart Jan in tijdnood van een fout van de tegenstander profiteerde en de remisehaven binnenvaarde.
6½-1½. Het team had duidelijk verloren (met gemiddeld 100 tot 200 punten rating minder), maar nu was het wel erg ‘afgedroogd’. Iedereen heeft het toch echt alles gegeven, maar in deze klasse wordt het vechten om te handhaven.
In de interne was er remise voor Hugo van Elteren, Maarten Pilgram en Marcel de Haan tegen respectievelijk Gerard van Ommeren, Dick Bac en Ad Voerman en winst voor Andre Nieuwlaat, Sander Marijt en Maarten Vroegindeweij tegen Wouter Vroegindeweij, Arie Ymker en Remco de Zwart. De top 5 is wel heel anders dan vorig jaar: 1 Hugo, 2 André, 3 Gerard, 4 Mart Jan en 5 Wouter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.