Verlies voor tweede team

Het tweede team vocht vrijdag voor één van z’n laatste kansen om degradatie uit de tweede klasse te ontlopen. De voortekenen waren niet gunstig: we hebben nog geen punten, we moesten tegen de ongeslagen koploper en speelden met meerdere invallers.

Wim Heemskerk was als eerste klaar en verloor. Op het bord ernaast kon Henk Doornhein het ook niet bolwerken en verloor. Kevin Bakker zijn aanval sloeg niet door en kwam daarna in een verloren positie terecht. Ons talent Manixia Wortman zorgde voor een winstpunt door een paard van de tegenstander te pennen en te winnen. Haar broer Rawi redde het niet en moest de koning omleggen. Het zag er dus slecht uit voor het tweede team: er stond een 1-4 achterstand op de borden. Er gloorde hierna wel wat hoop: Arie Ymker stond twee stukken voor en maakte het bekwaam af. Dirk Molenaar rukte met drie pionnen op en dat was iets teveel voor zijn tegenstander dus toen was de stand 3-4. Alle ogen waren daarna op de partij van Christiaan Noorland gericht. Hij stond slecht en kwam in tijdnood. Toch probeerde hij van alles om tot winst te komen. Helaas lukt dit niet en moest het tweede team van Moerkapelle in een 3-5 nederlaag berusten. Wederom een nederlaag maar wel een nederlaag met perspectief tegen een hele goede tegenstander. Met een beetje meer geluk…. Tja …. Een gelijkspel was waarschijnlijk iets teveel van het goede geweest.

In de competitie speelde koploper Wouter Vroegindeweij tegen zoon Martijn. Het werd een boeiend gevecht en in een eindspel werd uiteindelijk tot remise besloten. André Nieuwlaat won in de opening een pion tegen Remco Zwart en daarna nog één. In het middenspel was dit teveel voor Remco en gaf hij op. Marcel de Haan pakte de volle winst tegen Hans Geerling. De stand in de top van de Onderlinge Competitie is niet veranderd: 1. Wouter Vroegindeweij 2. André Nieuwlaat 3. Martijn Vroegindeweij 4. Remco de Zwart 5. Maarten Vroegindeweij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.