Trukendoos van Wim Heemskerk onvoldoende voor winst

Weinig verrassingen in de interne competitie of het moet het verlies van Remco de Zwart tegen Dirk Molenaar zijn. Maar Remco heeft dit seizoen niet zijn vorm van vorig jaar dus heel verrassend was dit niet. De eerste partij die werd beslist was tussen Arie Ymker en Hans Geerling. Hans speelde de opening niet correct en moest al snel een kwaliteit geven, Arie maakte daar dankbaar gebruik van en heeft in het vervolg van de partij de druk alleen maar verder opgevoerd. In een verloren stand liet Hans vervolgens ook zijn loper in staan waardoor er abrupt een einde aan de partij kwam. Daarna was het de beurt aan Maarten Vroegindeweij in zijn partij tegen Jan Blok. Een mooie partij, lang in evenwicht maar Maarten wist een pionneneindspel te creëren die uiteindelijk winnend bleek te zijn.
Verrassende wendingen deden zich voor in de partij tussen Wim Heemskerk en Andre Nieuwlaat. Ook hier lange tijd evenwicht maar Andre wist een pion te winnen en vervolgens ook nog een stuk. Wim trok zijn trukendoos open en wist het stuk weer snel terug te winnen. Het eindspel leek toch eenvoudig te winnen door Andre omdat hij inmiddels een tweede pion voor stond. Wim loerde op een patstelling en deed dit met verve alleen Andre was inmiddels gewaarschuwd na de eerste truc en liet zich niet nogmaals verrassen. Winst dus voor Andre. De al genoemde partij tussen Dirk Molenaar en Remco de Zwart was wellicht de interessantste van de avond. Beide spelers hadden heel ander materiaal op het bord staan, Dirk met dame, toren en 6 pionnen moest standhouden tegen de stelling van Remco met 2 torens, paard, loper en vier pionnen. Toen ook nog aan beide kanten een toren van het bord ging leek een overwinning voor Remco in het verschiet te liggen. Dirk ging (wellicht wat overmoedig) vervolgens maar ook met zijn koning in de aanval en wist hiermee twee stukken tegelijk aan te vallen, waarna Remco de partij opgaf.
De laatste partij die avond ging tussen Marcel de Haan en Wouter Vroegindeweij. Wouter wist een pion te winnen en in een rustige stelling leek dat nog geen uitgemaakte zaak, Zeker omdat Marcel bekend staat als een behoedzaam spelende schaker die over het algemeen geen grote risico’s in zijn spel brengt. Maar ook Wouter kan het geduld opbrengen op een verkregen voorsprong tot winst te brengen. En ook nu wist Wouter aan het langste eind te trekken. Kortom weer een geslaagde avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.