Spannend verloop en goede opkomst rapidcompetitie

Vrijdag 2 maart 2018 werd de voorlaatste ronde afgewerkt van onze rapidcompetitie. Er waren 20 deelnemers zodat er 5 groepen van 4 deelnemers werden gevormd. In groep 1 wisten Hugo van Elteren en Maarten Vroegindeweij hun koppositie te consolideren. Beiden wonnen van Christiaan Noorland en Dick Bac en speelden onderling remise. Met 1½ punt verschil op de derde plaats eindigde Christiaan Noorland met 1 punt en daarna eindigde Dick Bac.
Groep 2 werd een 100 procentscore voor Gerard van Ommeren die hiermee in de buurt van de top komt. In ronde 1 won hij een ingewikkelde partij tegen Arno Luinenburg in het verre eindspel. Laatstgenoemde herstelde zich en won van Wouter Vroegindeweij en Kevin Bakker. In de laatste ronde wist Gerard de cruciale partij tegen Wouter Vroegindeweij na lang manoeuvreren te winnen. Gerard won later een stuk maar het bleef moeilijk en in het verre eindspel werd gewonnen. Op de tweede plaats eindigde A. Luinenburg met 2 punten, op nr. 3 Wouter Vroegindeweij met 1 punt en daarna Kevin Bakker.
In groep 3 behaalde Marcel de Haan een 100 procentscore, waardoor hij in deze avond meer punten scoorde dan de vorige 2 avonden bij elkaar. Hij won van Michiel Rensen, Martijn Vroegindeweij en Andre Nieuwlaat. Michiel Rensen werd met 2 punten knap tweede. Andre Nieuwlaat werd met 1 punt derde en daarna volgde Martijn Vroegindeweij.
Groep 4 werd een verrassende overwinning voor Arie Ymker die alleen remiseerde tegen Dirk Molenaar. Hij won verder van Hans Geerling en Jan Blok, niet de eersten de besten. Hij scoorde daarmee net zoveel als de vorige 2 avonden bij elkaar. Jan Blok werd met 1½ punt tweede. Hans Geerling werd met 1 punt derde. Dirk Molenaar scoorde 2 remises en verloor van Hans Geerling zodat hij ook 1 punt had.
Groep 5 werd wederom een honderd procentscore voor Mart Jan Luteijn, die daarmee ook hoger scoorde dan de vorige twee avonden bij elkaar. Remco de Zwart werd knap tweede met 2 punten. Gastspeler Freek Vroegindeweij werd met 1 punt derde en daarna eindigde Henk Doornhein. Hierdoor blijven Hugo van Elteren en Maarten Vroegindeweij aan kop, op enige afstand gevolgd door Gerard van Ommeren die eveneens op enige afstand wordt gevolgd door Arno Luinenburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.