Schakers Moerkapelle ten onder na spannende strijd

Het tweede team van S.V. Moerkapelle speelde op vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Overschie 3. Op papier was Overschie duidelijk sterker met gemiddeld ruim 100 Elo punten meer. Echter, Moerkapelle 2 is een jeugdig team dat nog weleens verrassend uit de hoek kan komen.

Dit keer lukte het helaas niet. Kopman Marcel de Haan gaf nog wel het goede voorbeeld door zijn sterke tegenstander te verslaan en ook Hans Geerling wist een fraaie partij winnend af te sluiten. Hierna werden er nog twee remises aan het totaal toegevoegd door Kevin Bakker en Ron Droog. Op het einde van de avond stond er dus een 5-3 nederlaag op het scorebord en blijft Moerkapelle hangen in de middenmoot van het klassement.
In de interne competitie liet Dirk Molenaar van zich spreken door de sterke Gerard van Ommeren op remise te houden. Met solide spel wist hij de partij tot het einde toe in balans te houden. Nieuw lid Rik Wortman wist zijn eerste punt te scoren door in een aanvalspartij Jan Blok te verslaan. De broederstrijd tussen Wouter en Maarten Vroegindeweij werd ditmaal gewonnen door Wouter na een blunder van Maarten. Overige uitslagen: Hugo van Elteren – Arno Luinenburg 1-0; Henk Doornhein – Dick Bac 0-1. De stand aan kop: 1. Wouter Vroegindeweij; 2. Marcel de Haan; 3. Remco de Zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.