Schakers Moerkapelle hebben er zin in

Afgelopen vrijdag werd alweer de vijfde ronde van de Onderlinge competitie afgewerkt. De schakers hadden er ook nu zin in, gezien de hoge opkomst. De avond begon met een feestelijk tintje: het oudste lid, Ad Voerman, werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verjaardag. Hierna moest er nog wel ‘gewoon’ geschaakt worden. Hij moest tegen Mart-Jan Luteijn.

Die wenste geen cadeautjes uit te delen en ‘tracteerde’ hem op een nederlaag. Erg spannend was de partij tussen Hans Geerling en Kevin Bakker. Beiden namen initiatief waar het kon en zette de tegenstander onder druk. Beide spelers sloegen ook een remise aanbod af en gingen op zoek naar de overwinning. In het eindspel hadden beide spelers nog een loper en een pion en moesten derhalve in remise berusten. Martijn Vroegindeweij nam het op tegen André Nieuwlaat en sloeg brutaal een pion op b7. Hoewel z’n dame op de tocht stond wist hij deze toch te behouden. Martijn zag echter een penning over het hoofd waardoor hij materiaal verloor. André kon het voordeel uitbreiden en uiteindelijk het punt bijschrijven. Hij kreeg het echter niet kado. De verrassing van de avond kwam echter op naam van Arie Ymker. Tegenstander Marcel de Haan gaf in veel betere stelling een stuk weg wat uiteindelijk de partij kostte.

Overige uitslagen: Gerard van Ommeren – Wouter Vroegindeweij ½-½. Dirk Molenaar – Henk Doornhein ½-½. Remco de Zwart – Jan Blok 0-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.