Schaakuitslagen

Viertal svMoerkapelle speelt gelijk tegen CSV
Hoewel qua rating Moerkapelle had moeten winnen, gingen op de borden 1 en 2 Martijn Vroegindeweij en Dick Molenaar onderuit. Gelukkig zijn de resultaten van zowel Arie Ymker als Henk Doornhein in de externe competitie uitstekend en ook nu weer wisten zij te winnen.

Vooral Arie blijkt telkens weer zijn tegenstander resoluut te verslaan. Met nog één ronde te gaan eindigt het viertal hoog in de competitie.
Intern werden er ook vier partijen gespeeld. Jan Blok nam het met wit op tegen Hans Geerling. Omdat Hans een dreiging op pion f7 over het hoofd had gezien kostte het dat uiteindelijk deze pion en naderhand ook de partij. Arno Luinenburg wist – na stukwinst – de stelling van tegenstander Remco de Zwart dermate open te breken dat de winst hem niet meer kon ontgaan. Ron Droog bleek niet opgewassen tegen Wouter Vroegindeweij en moest ook voortijdig opgeven. Ad Voerman had het lange tijd moeilijk tegen Dick Bac. In het eindspel bleken de twee torens van Dick niet voldoende om voor winst te gaan tegen toren en paard. Remise tot gevolg en dat mag als een knappe prestatie gezien worden van Ad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.