Schaakavond svmoerkapelle: wit begint, zwart wint.

Het leek er even op dat dit zowaar opging afgelopen vrijdag. Op een sterk verdunde schaakavond (het 1e achttal van svmoerkapelle moest op de donderdagavond in Sliedrecht aantreden) werden er 5 partijen gespeeld en geen van de witspelers wist de partij in winst om te zetten. Mart Jan Luteijn moest het met de witte stukken opnemen tegen Gerard van Ommeren

Na een misrekening kwam Mart Jan vrij snel een stuk achter en gaf de partij op.
Henk Doornhein, ook al met de witte stukken gaf 2 pionnen weg zonder enige compensatie en kon eveneens zijn partij tegen Arno Luinenburg opgeven.
In eerste instantie verging het Remco de Zwart beter tegen de met zwart spelende Hans Geerling. Remco kon enige druk uitoefenen op de koningsstelling van Hans, maar toen Hans zich onder de druk vandaan had gespeeld sloeg de partij door in het voordeel van Hans: 0-1.
Drie zwartspelers die er met de volle winst van door gingen.
Arie Ymker leek een gevaarlijke vrijpion op de 7e rij te hebben in zijn partij tegen Jan Blok. Alleen deze vrij pion kon onvoldoedne ondersteund worden om tot dame te kunnen promoveren. De stelling bleek remise.
Ook Dick Molenaar en Marcel de Haan besloten tot remise. Marcel leek een iets betere stelling te hebben maar niet zodanig dat hij op winst kon spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.