Ruim verlies in beker

Op vrijdag 19 november mochten de Moerkapelse schakers opnieuw aantreden tegen Dordrecht. Een week eerder was met ruime cijfers verloren in de reguliere competitie, nu stond een ontmoeting in de beker competitie op het programma. In de beker competitie wordt vier tegen vier gespeeld.

Nadat geloot was om de kleur mocht Jesse van Elteren spelen tegen een sterke oponent uit Dordrecht. Jesse speelde een voor hem onbekende opening, al na zeven zetten staat hij praktisch verloren. Aan bord drie gaat het bij Maarten Vroegindeweij ook moeizaam. Een onbekende openingsvariant zorgt er voor dat Maarten veel tijd moet investeren in de opening. Na veel denkwerk blijft de stelling in evenwicht, maar in het eindspel maakt Maarten in tijdnood een beslissende fout. Na deze fout is alle spanning uit de stelling en gaat de partij snel verloren. Wouter Vroegindeweij speelt aan bord twee een openingsvariant die zijn tegenstander zeer goed kent. Dit geeft zijn tegenstander voordeel en als Wouter in het middenspel zijn dame laat insluiten geeft Wouter de partij op. Aan bord één heeft Jesse geprobeerd het tij te keren, maar zijn ervaren tegenstander laat het voordeel niet meer glippen, ook daar moet Moerkapelle een nul noteren. Op bord vier komt André Nieuwlaat lekker uit de opening. In het middenspel wint hij een pion, maar als hij deze later toch weer terug moet geven verzandt in een remise stelling. Met deze remise wordt de eer gered voor de Moerkapelse schakers, maar met een ½ – 3½ eindstand wordt er opnieuw ruim verloren van Dordrecht.
In de onderlinge competitie laat Remco de Zwart zien dat hij bezig is met een sterk seizoen. Hij wint eenvoudig van Arie Ymker die duidelijk niet zijn avond heeft. De jeugdige Rawi Wortman speelt een mooie partij tegen de ervaren Marcel de Haan. Als Marcel een paar mindere zetten speelt benut Rawi zijn kans en manoeuvreert de partij naar een gewonnen stelling. Henk Doornhein die dit seizoen sterk speelt is niet opgewassen tegen de slim spelende Ron Droog. Martijn Vroegindeweij benut zijn ervaring en wint van het nieuwe lid Bram Gunther Mohr. Uitslagen in de overige partijen: Hans Geerling – Dirk Molenaar ½-½ en Wim Heemskerk – Martin Roest 1-0. De ranglijst wordt aangevoerd door Wouter Vroegindeweij, gevolgd door André Nieuwlaat en Remco de Zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.