Nieuwkomers laten zich gelden

Afgelopen vrijdag waren er twee nieuwe schakers bij Schaakvereniging Moerkapelle te bewonderen: Rawi en Manixia Wortman. Ravi nam het op tegen Henk Doornhein. Hij kwam een stuk voor, maakte het vervolgens keurig af en kon z’n debuut opluisteren met een mooie overwinning. Manixia Wortman nam het in haar eerste partij op tegen vader Rik Wortman. Na een goede combinatie verkreeg zij winnend voordeel en kon ook zij bij haar debuut winnen.

Koploper Wouter Vroegindeweij moest tegen Maarten Vroegindeweij. In een betere stelling vervolgde hij met een incorrect paardoffer en Maarten vond de weerlegging. Hoewel het in het verre eindspel nog remise had kunnen worden vond Wouter die weg niet meer in tijdnood en moest opgeven. Martijn Vroegindeweij speelde remise tegen André. Eerst kreeg Martijn de iets betere stelling en weigerde remise. Hij verloor echter een stuk, maar André was zo vriendelijk een stuk terug te geven. Het eindspel met lopers van ongelijke kleur was remise. Arie Ymker won met wit verrassend van Arno Luinenburg. Arno overzag een tussenzet en dat kostte hem zijn dame tegenover een toren. Arie maakte dat goed af. Christiaan Noorland liep tegen zijn eerste nederlaag aan dit seizoen en wel tegen Remco de Zwart. In een spannend toreneindespel hadden beide gekozen voor de aanval met ver opgerukte pionnen. Beide hadden kansen om te winnen. Remco trok uiteindelijk aan het langste eind. Hans Geerling kreeg een prettige stelling tegen het Hollands van Marcel de Haan. Die verdedigde goed, kreeg de overhand en won daardoor de partij.

De stand aan kop van de ranglijst: 1. Wouter Vroegindeweij 2. Maarten Vroegindeweij 3. Gerard van Ommeren 4. Remco de Zwart 5. André Nieuwlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.