Mooie schaakavond met spannende partijen

De eerste beslissing viel al vroeg in de avond. Arie Ymker verloor in de opening een pion tegen Hans Geerling om vervolgens ook een toren te moeten inleveren tegen een toren.

Toen hij enkele zetten later ook nog een stuk leek te verliezen, gaf hij de partij op en kon Hans de winst bijschrijven. Een mooie overwinning haalde Martijn Vroegindeweij tegen Dick Bac. Na een vroege rokade van Dick ging Martijn direct in de aanval op de koningsvleugel. Dick had geen verweer tegen de opstormende pionnen en moest uiteindelijk opgeven.
Jan Blok leek goed van zijn vakantie te zijn teruggekeerd en toverde een mooi aanval op het bord tegen Ron Droog. Hij wist echter deze aanval niet tot een goed einde te brengen en moest in het eindspel toezien dat de mooi opgezette partij uiteindelijk toch zou leiden tot een nederlaag. Potremise leek de uitkomst in de partij tussen Remco de Zwart en Kevin Bakker. Remco had al enkele keren remise aangeboden met de melding van ongelijke lopers, maar Kevin wilde toch kijken of hij zijn pluspionnen kon laten promoveren. De partij zou inderdaad in remise zijn geëindigd, ware het niet dat Remco in de slotfase een fout maakte en daardoor de partij alsnog verloor. Henk Doornhein leek een gedegen partij te spelen tegen Dirk Molenaar al bleek dat de stukken van Henk weinig bruikbare velden konden bereiken. Als zo vaak heeft Henk moeite op de concentratie na elven vast te houden en uiteindelijk won Dirk verdiend de partij. In een gedegen opgebouwde partij leek het evenwicht bewaard te blijven in de partij tussen André Nieuwlaat en Marcel de Haan. André had al remise aangeboden maar Marcel zag toch minieme winstkansen. Uiteindelijk bleek Marcel het aan het juiste eind te hebben en won hij knap deze partij. Maarten Vroegindeweij ging er even goed voor zitten voor de partij tegen broer Wouter Vroegindeweij. Maarten had de hele partij het initiatief maar echte winstkansen bleven uit mede omdat Wouter foutloos bleef verdedigen en ook enkele dreigingen in bouwde. Remise was het logische gevolg.
Wederom een mooie speelavond waarbij er volop gestreden werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.