Moerkapelle uit RSB Beker gekegeld

Op een superkoude maandagavond ging het Moerkapelse viertal op bezoek bij het Goudse Messemaker 1847 voor de kwartfinale van de RSB beker. Het Goudse team is sterk bezet en bestaat uit spelers die niet regulier meedoen in één van de competitieteams.  Het waarom is niet helder, maar ze waren compleet en hadden net als wij de opstelling van omgegooid.

Aanvankelijk ging het redelijk gelijk op. Jesse van Elteren, ditmaal op 4 met (opnieuw) zwart, kwam wat lastig uit de opening en gooide er een pionoffer tegenaan. Hij zei toen al dat als wit het zou nemen hij slechter zou staan. Werd het niet aangenomen, dat stond Jesse niet onaardig. Na een tussenzet nam wit toch de pion. Jesse kwam wel lastig te staan. Daarnaast was Wouter Vroegindeweij ogenschijnlijk gelijk uit de opening gekomen. Gerard van Ommeren en zijn tegenstander investeerden veel tijd in de opening die redelijk in balans leek. Op bord 1 kreeg Arian de Bruijne nadat hij afweek van de hoofdvariant een stukoffer tegen. Hij schrok aanvankelijk maar zag geen direct voordeel voor zwart en dat is wel een kolfje naar zijn hand.

Of het nu die vervelende maandagavondallergie was, wie zal het zeggen, maar de Moerkapellenaren haalden op één uitzondering niet het normale niveau. Als eerste moest Jesse een moeilijke avond met een nul beëindigen. Daarnaast dacht Wouter met een klein plusje uit de eerste schermutselingen te komen, maar na een simpele koningszet was het net andersom. Hij miste een paar keer een betere voortzetting, maar ook zwart deed een duit in het zakje door een vol stukwinst pas te zien nadat hij een ander stuk had aangeraakt. Daardoor bleef het nog enige tijd spannend, maar de scherpte ontbrak bij Wouter en zo kwam Messemaker op 2-0. Arian was degene die zich aan de malaise onttrok. Na het stukoffer lokte hij de zwart dame in de val, die hij voor 2 stukken kon buitmaken. Hij bracht de stand zo op 2-1. De hoop was gevestigd op Gerard van Ommeren die dit seizoen langzaam in vorm lijkt te komen. Helaas kon Gerard niet doorbreken en werd zelf getruct waarbij de eindstand 3-1 werd. Jammer, jammer dat er drie spelers hun normale niveau bleven. De geslepen Messemakers gaan terecht door.

Vrijdag is er al kans op revanche als de topper in de promotieklasse tegen SO Rotterdam 2 op het programma staat. De messen zijn nu wel geslepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.