Moerkapelle ligt alweer uit de RSB beker

Alweer een eerste ronde thuis, qua loting mogen we niet mopperen in Moerkapelle. Echter de RSB beker en Moerkapelle is de laatste jaren geen gelukkige combinatie. Eersteklasser Shah Mata kwam op bezoek.

Moet te doen zijn zou je zeggen, want Moerkapelle speelt in de promotieklasse. Maar vorig jaar was het nog andersom. Bovendien werd het jaar daarvoor de onderlinge confrontatie (met achttallen weliswaar) verloren.
Moerkapelle was de eerste wedstrijd wat roestig begonnen tegen Spijkenisse 2 en daar mochten we in de handjes knijpen dat het 4-4 werd. Helaas werd deze lijn voortgezet. Gerard van Ommeren bereikte met de zwarte stukken niet meer dan een gelijke stand en remise was het resultaat. Jesse van Elteren speelde op 4 een open en avontuurlijke partij. Zijn tegenstander deed vrolijk mee en het kon alle kanten op. Wat resulteerde was geen verwoestende combinatie maar een eindspel met een paard en resp 1 en 2 pionnen. Dat zou misschien nog wel ergens remise moeten zijn, maar zie dat in tijdnood maar eens te vinden. Helaas dus een 0 voor Jesse. Hugo van Elteren (3) beleefde een lastige avond. Uiteindelijk leek hij nog met een kleine kwaliteit te ontsnappen, maar hij moest er hard voor vechten om in opperste tijdnood remise uit het vuur te slepen. Wouter Vroegindeweij moest met de witte stukken op 2 dan maar voor de gelijkmaker zorgen. Door een wat ongelukkige manoevre in de opening kwam hij onder druk te staan. Het enige dat restte was verdedigen. De tegenstander bleef het lang proberen, maar nadat er een eindspel met ongelijke lopers op het bord verscheen koos het toch maar voor de teamoverwinning. Wouter kon niet anders dan het remiseaanbod accepteren.
Zo is het bekeravontuur al weer snel over en blijft Moerkapelle stroef opereren. Volgende week zal het in de derby tegen Nieuwerkerk aan den IJssel echt beter moeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.