Moerkapelle 2 verliest eervol van titelfavoriet

Vrijdag 13 april 2018 werd de laatste wedstrijd gespeeld in klasse 2C van de RSB competitie. Moerkapelle 2 moest spelen tegen WSV 1 dat maximaal de tweede plaats kon bereiken. Laatstgenoemde speelde een uitstekend seizoen maar waren vorig jaar gedegradeerd. Door de nederlaag degradeert Moerkapelle 2 naar de derde klasse.
Mart Jan Luteijn verloor met wit snel van de ervaren Eduard Philipse (WSV). Een venijnig zetje werd over het hoofd gezien waarna zwart een pion won en de partij.
Kevin Bakker speelde een blitzremise tegen Ronald Dannis (WSV). De partij ging na wat schermutselingen gelijk op en beiden hadden daarna tijd genoeg om aan de bar bij te kletsen. Hans van Woudenberg (WSV) speelde met wit zijn lievelingsopening tegen Dirk Molenaar. Zwart leek goed te staan maar wit had alles beter bekeken en won materiaal en de partij. Arjan Hennink (WSV) speelde vrij snel remise tegen Marcel de Haan in een theoretische variant. Een compliment voor Marcel want zijn opponent was in classering veruit de beste. Hans Geerling verloor een stuk na een damepion opening tegen Bert v.d. Knaap (WSV). Hij bleef doorspelen door afruil van pionnen te realiseren waardoor de laatste pionnen van het bord gingen en het remise werd. Chapeau! Wim Mulder (WSV) had een stuk geofferd tegen Christiaan Noorland maar had daarvoor 3 joekelvrijpionnen. Even later had Wim zijn stuk teruggewonnen maar nog steeds 2 vrijpionnen die promoveerden tot Dame en toen gaf Christiaan zich gewonnen. Daarmee was de winst voor WSV binnen. Theo Huijzer (WSV) speelde een thrillerpartij tegen Remco de Zwart. Wit won een dame maar zwart kreeg daar teveel materiaal voor terug. Het was zeker gewonnen geweest maar wit ontsnapte en het werd remise. Martijn Vroegindeweij had een gewonnen pionneneindspel tegen Peter de Louw (WSV) maar liet toe dat zowel hij als zijn opponent een pion tot dame konden promoveren waarna het te ingewikkeld werd en ook hier werd het remise. Zo werd de eindstand 2½-5½ voor WSV 1 dat volgend jaar mag proberen kampioen te worden. Voor ons loopt het slechter af.
In de onderlinge competitie werden 4 partijen gespeeld. Jan Blok won in een Pirc-opening van Dick Bac die materiaalverlies overzag. Peter van Kleef verloor met wit van Arie Ymker die er steeds beter in komt. Een optimistische opening van wit werd door de zwartspeler weerlegd. Rik Wortman speelde remise tegen Henk Doornhein die er ook beter in komt. Arno Luinenburg bracht een speculatief stukoffer tegen Andre Nieuwlaat en nadat laatstgenoemde de beste verdediging miste verloor hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.