Moerkapelle 2 start voortvarend aan de RSB competitie

Afgelopen vrijdag heeft Moerkapelle 2 een overtuigende overwinning geboekt op het derde team van Overschie. Op vele borden werden al snel stukken afgeruild of gewoon weggegeven. Jan Blok opende de score door een prachtig loperoffer en een aanvallende toren op de H-lijn.

uiteindelijk bezweek zijn tegenstander onder de druk en kon Jan het punt incasseren. Op bord 8 speelde Remco tevens een partij waar veel druk op de tegenstander werd gelegd. Door middel van een fraai offer kon hij de partij langzaam naar zich toe trekken en fraai afronden af. 2-0! Kevin Bakker speelde op bord 4 een rustige partij met sterk opkomende centrumpionnen. Hierdoor kon hij de lopers van de tegenstander aardig buitenspel houden en met een voorsprong in stukontwikkeling een kleine aanval opzetten. Wat hij niet verwachtte is dat zijn tegenstander plots een paard weg gaf en daarmee gelijk de hand reikte aan Kevin. Helaas kon Hans Geerling op bord 3 geen potten breken en werd door middel van sterke lopers van zijn tegenstander compleet weggespeeld. Hier moest hij ook nog een toren tegen aan gooien en kon niet veel later de partij opgeven. Ook Mart-Jan Luteyn spelend op bord 2 had beduidend zijn avond niet. Zijn tegenstander kon met schaakjes op een pion voorsprong komen en in het toreneindspel was dit allesbepalend. Niet veel later kwamen er daar nog twee bij en kon Mart-Jan niets anders doen dan de partij opgeven. Uiteindelijk was het Dirk Molenaar die met een paard voorsprong zijn eindspel op remise moest houden en het matchpunt binnen kon halen. Christiaan Noorland spelend op bord 5 kwam al snel twee lopers achter maar wist deze op wonderbaarlijke wijze terug te winnen. Hierdoor kreeg hij zoveel zelfvertrouwen, zodat hij de partij alsnog wist te winnen. Als Laatste kon Marcel de Haan op bord 1 een moeilijk gelijkopgaande partij niet direct omzetten in winst. In het eindspel waar beide spelers aardig door hun tijd waren kon Marcel een Toren winnen en gaf daarna de partij niet meer uithanden. Eindstand: 5,5 – 2,5.

Uitslagen onderlinge competitie:
Wouter Vroegindeweij – Arno Luinenburg 1-0, AndrĂ© Nieuwlaat – Dick Bac 0-1, Sander Marijt – Martijn Vroegindeweij 0-1, Henk Doornhein – Arie Ymker 1-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.