Moerkapelle 2 kampioen

Moerkapelle 2 kampioen!
Na het gelijke spel van de nummers 2 en 3 van afgelopen maandag, kon Moerkapelle 2 al in de voorlaatste ronde kampioen worden van de derde klasse C in de RSB. Tegen de nummer laatst in de competitie leek het in het begin een gemakkelijke overwinning te worden. Hans won al rap een stuk, gevolgd door nog een stuk en kon toen mooi mat zetten. Boudewijn speelde ook een gemakkelijke partij. Hij won twee pionnen, een kwaliteit en daarna een stuk, en mat volgde snel. Zo stond Moerkapelle al na ruim een uur met 2-0 voor. Intussen stond Kevin moeilijk. Hij maakte een foutje in de opening waardoor hij twee pionnen verloor. Zijn tegenstander speelde het vervolgens beheerst uit. Dirk had een veelbelovende stelling maar kon de winnende combinatie niet vinden. Zijn tegenstander won een pion en bood vervolgens remise aan dat door Dirk werd aangenomen. Remco won in de opening al een pion, vervolgens een stuk. In het eindspel moest hij nog even oppassen, maar hij speelde het goed uit. Het kampioenspunt kwam van onze teamcaptain & topscorer van het team, Martijn. Hij speelde een sterke opening, knoeide daarna zijn voordeel weg, maar won een paar zetten later slim een stuk en de partij. Arie stond de hele partij erg actief maar zijn koning stond gevaarlijk in het midden. Net toen zijn tegenstander onder de druk uitkwam maakte hij een blunder en ging mat. Tot slot had Christiaan zijn avond niet. Hij dacht een goede stelling te bereiken maar gaf een stuk weg. Hij vocht de rest van de avond voor wat hij waard was, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk een welverdiende 5,5-2,5 overwinning en het kampioenschap!

Verslag jeugd- en onderlinge competitie.

Bij de schaakjeugd waren alle schakers aanwezig. Er werden veel partijen gespeeld. In de kampioensgroep waren het de volgende partijen: Sydney Vos – Riccardo Scotta 0-1, Roan van Vuurde – Rutger van der Laan 0-1, Riccardo Scotta – Arno Drenth 0-1 en Sydney Vos – Abel Bac 0-1. Koplopers zijn hier Rutger van der Laan en Arno Drenth, waarbij Rutger 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. Derde plaats is voor Abel Bac.
Bij de achtervolgersgroep werden er zelfs 5 partijen gespeeld: Donna Seignette – Jaron de Rooij 1-0, Guido van der Laan – Lukas van Heeringen 0-1, Jari van der Maarl – Oisin Schalkwijk 0-1, Micha Bac – Jaron de Rooij 1-0, en David Ribbers – Donna Segnette 0-1.
Koploper in deze groep is Oisin Schalkwijk, tweede David Ribbers, en gedeeld derde zijn Micha Bac en Donna Seignette.

Bij de senioren werden in de onderlinge competitie twee partijen gespeeld. Marcel de Haan bleef koploper door remise te spelen tegen André Nieuwlaat. Wouter Vroegindeweij behield zijn tweede plaats door te winnen van Rik Wortman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.