Moerkapelle 1 verliest van Shah Mata 1 ondanks snelle voorsprong

Door Arno Luinenburg

Dinsdag 28 januari 2020 speelden we onze vierde wedstrijd tegen Shah Mata in Rotterdam zuid. Na minder dan twee uur spelen kreeg Arno Luinenburg een punt kado. Zijn tegenstander verspeelde eerst een kansrijke stelling en toen het ongeveer gelijk stond gaf hij materiaal weg en hij gaf direct op. Gerard van Ommeren kreeg remise aangeboden wat gezien de gunstige tussenstand na enige tijd werd aangenomen. Marcel de Haan won een kwaliteit maar zijn koning stond op de tocht en daarmee kwam zijn tegenstander goed door de bocht zodat het gelijkstond. Er volgde nog meer onweer. Invaller Martijn Vroegindeweij stond na de opening niet lekker; gaf een dame voor 2 stukken en kon de vesting niet houden. Invaller Christiaan Noorland speelde een zeer spannende remise tegen een sterkere speler. Proficiat! Wouter Vroegindeweij haalde zijn eerste nederlaag met wit in een catch as catch can partij. De kansen leken dynamisch gelijk toen hij een onderste rij truc overzag. Enige tijd later haalde Maarten Vroegindeweij de eer van zijn familie op door met wit te winnen van een op papier sterkere tegenstander. Na schermutselingen kreeg hij een beter eindspel waardoor hij ongehinderd met een pion kon doorstoten naar Dame.
Als laatste was André Nieuwlaat bezig die al snel met de rug tegen de muur stond. Hij verloor maar sleepte er nog bijna een remise uit maar de winst was in dat geval toch binnen voor Shah Mata. Eindstand 5-3 voor Shah Mata.

In de interne competitie 31-1-2020 werden 6 partijen gespeeld. Remco de Zwart won verrassend snel van routinier Jan Blok die ineens materiaal verloor. Hugo van Elteren won eveneens snel van de moeilijk verslaanbare Kevin Bakker door plotseling af te wikkelen naar een gewonnen eindspel. Arno Luinenburg won van Henk Doornhein die taai tegenspeelde. Hans Geerling leek tegen Dirk Molenaar in een remise eindspel te zijn beland maar won toch. Martijn Vroegindeweij speelde tegen zijn oom Maarten Vroegindeweij. De jeugd won het van de ervaring. Martijn won vrij regelmatig. Als laatste was er de partij tussen André Nieuwlaat met wit en Wouter Vroegindeweij. Laatstgenoemde kreeg op de damevleugel een klein plus wat later uitgroeide tot een megaplus en later tot winst van de partij. Hiermee is Wouter Vroegindeweij met kop en schouders de leider gevolgd door zoon Martijn, die de plaats van Maarten Vroegindeweij innam die eerst op 2 stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.