Hans Geerling wint als enige

Schaken is een denksport met de ene keer meer en de andere keer minder strijdlust. Soms is dat af te lezen in de uitslagen, maar soms eindigt een partij waarin volop strijd geleverd is toch in remise. Afgelopen vrijdag eindigden drie van de vier partijen in remise. De enige dit wist te winnen was Hans Geerling.Hans speelde met wit tegen Arie Ymker. Hans speelt in zijn partijen vaak een alles of niets spel waarbij soms materiaal opgeofferd wordt voor een aanval. Met een pion achterstand bouwt hij een aanval op die uiteindelijk een kwaliteit winst oplevert. In het eindspel geeft hij deze kwaliteit terug voor een gewonnen pionneneindspel. Arie herkent de verloren stelling en geeft op. Een interessante partij wordt gespeeld tussen vader en zoon Vroegindeweij. Vader Wouter speelt met zwart tegen zijn zoon Martijn. Nadat Wouter de nodige tijd geïnvesteerd heeft in een aantal aanvalsplannen, moet hij toch genoegen nemen met remise. Martijn die dit seizoen sterk speelt handhaaft zich daarmee mooi in de top vijf, daarmee nog volop in de race voor de finalegroep waarmee straks het seizoen wordt afgesloten.
De andere twee partijen tussen Hugo van Elteren en Dirk Molenaar en tussen Maarten Vroegindeweij en Ron Droog eindigen in remise. De ranglijst blijft aangevoerd door Marcel de Haan, gevolgd door Wouter Vroegindeweij en Gerard van Ommeren.
Bij de schaakjeugd van Moerkapelle wordt in de kampioenspoule gespeeld met de schaakklok. Voor sommigen is dit lastig. Sydney Vos denkt graag lang na. Nu verloor hij met wit van Arno Drenth en van Abel Bac. Abel won ook zijn andere partij, die tegen Roan van Vuurde. Na de voorjaarsvakantie zullen de twee koplopers Arno Drenth en Rutger van der Laan tegen elkaar spelen.
Bij de achtervolgersgroep spelen nu, inclusief de nieuwkomers Oisin Schakwijk en Donna Seigniette, 8 schakers. Hierbij wordt zonder schaakklok gespeeld. Jaron de Rooij verloor van David Ribbers. Guido van der Laan won snel van buurmeisje Donna Seigniette. Verder won Oisin van Donna, maar verloor hij van David, die dus 2 punten haalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.