Grote opkomst rapidschaak

Vrijdagavond 22 oktober werd voor de eerste keer sinds corona de eerste avond van het rapidschaak gehouden. Er waren 21 deelnemers onderverdeeld in 4 groepen van 4 en 1 van 5.

Groep 1 werd een overtuigende winst voor Ron Droog. Met 31⁄2 uit 4 werd hij met eeen punt verschil op Dirk Molenaar nr. 1. Kevin Bakker verloor van de eerste 2 en won de rest zodat hij 3e werd met 2. Martin Roest en Ravi Wortman scoorden elk 2 remises dus niemand ging zonder punten huiswaarts.
Groep 2 werd een onbedreigde zege voor Maarten Vroegindeweij met 3 uit 3. Remco de Zwart werd 2e met 2 punten. Nieuw lid Arie Verheul werd na sterke tegenstand met 1 punt derde. Gastspeler Mark Wortman deed ook mee.
Groep 3 was er een van de jeugd, met Wouter Vroegindeweij als enige senior. Hij won dan ook alles. Manixia Wortman werd 2e met 2 punten. Ook nieuw lid Marijn Verheul werd 3e en Arjan van der Spel 4e.
Groep 4 werd een gedeelde winst voor Hans Geerling en Arie Ymker die alleen tegen elkaar remiseerden en de rest wonnen. Arno Luinenburg won alleen van Henk Doornhein en werd 3e, Laatstgenoemde werd 4e.
Groep 5 werd een winst voor Marcel de Haan die alleen remise speelde tegen Rik Wortman die 3e werd met 11⁄2 punt. Andre Nieuwlaat werd 2e met 2 punten. Hij verloor alleen van de groepswinnaar. Nieuw lid Corne van der Spek werd 4e.
In het totaalklassement staan Maarten en Wouter Vroegindeweij met hetzelfde aantal punten aan kop gevolgd door een peloton van 9 spelers die nog kunnen meedoen voor de titel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.