Finalegroep van start: Hugo fortuinlijk

Afgelopen vrijdag is de finalegroep van start gegaan. In een voorronde hebben Wouter Vroegindeweij, Gerard van Ommeren, Marcel de Haan, Dick Bac, Maarten Vroegindeweij en Hugo van Elteren zich geplaatst. In de finalegroep schaakt iedereen één keer tegen elkaar. De winnaar mag zich kampioen noemen.
Op de eerste avond spelen Hugo van Elteren en Dick Bac tegen elkaar. Met de witte stukken probeert Hugo de stelling van Dick te breken, daarbij offert hij een toren voor een loper. Dick weet zich echter goed te verdedigen en rondt af naar een pionneneindspel met het voordeel van de geofferde kwaliteit. Hugo, in tijdnood, weet toch af te ronden naar een remise stelling. Als Dick deze toch probeert te winnen geeft hij ineens zijn toren weg. Met dit fortuin wint Hugo alsnog de partij. De andere partij op de eerste avond van de finalegroep gaat tussen Gerard van Ommeren en Maarten Vroegindeweij. Gerard lijkt beter uit de opening te komen en denkt zelfs al aan een stuk winst. Maarten weet echter goed te verdedigen. Nadat de dames afgeruild zijn ontstaat een remise stelling. Na enig manouveren besluiten beide schakers tot remise. Wouter Vroegindeweij en Marcel de Haan spelen hun eerste partij a.s. vrijdag.
In Groep 2 doet André Nieuwlaat goede zaken. In een marathonpartij weet hij Arie Ymker tot overgave te dwingen. Ondanks een pion achterstand wist Arie lang vol te houden en dwong op die manier André tot een extra inspanning. De andere jeugdige speler, Remco de Zwart, speelde tegen de Ad Voerman, de oudste schaker van de vereniging. Na zijn terugkeer, na een ziekte periode, speelt Ad sterk. Ook afgelopen vrijdag weet hij een voordeeltje te behalen, een sterk paard tegen een zwakkere loper. Als Remco een pion verliest geeft hij wellicht iets te snel op. Overige partijen Hans Geerling – Dirk Molenaar 1-0 en Arno Luinenburg – Henk Doornhein 1-0. De ranglijst van groep 2 wordt aangevoerd door Mart-Jan Luteijn, gevolgd door André Nieuwlaat en Kevin Bakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.